Stiri de ultima ora

Designerii de interior au decis. Care este culoarea anului 2019 FOTO

Designerii de interior au decis. Care este culoarea anului 2019 FOTO
LifeStyle
Living Coral, o nuanţă de portocaliu-piersică uşor aurie, care denotă optimism, a fost aleasă de Pantone drept culoarea anului 2019 .

Experţii Pantone aleg de 19 ani culoarea ce exprimă cel mai bine spiritul perioadei, scrie news.ro . Acum, au decis să îşi îndrepte atenţia asupra nuanţelor din ocean. Spre deosebire de anul trecut, când a fost aleasă o nuanţă întunecată de UltraViolet, Living Coral înseamnă energie, reconectarea cu natura.

„Influenţa de anul acesta a fost mediul înconjurător", a explicat Laurie Pressman, vicepreşedinte al unei unităţi Pantone. „Am avut în minte frumuseţea pe care o vedem în natură şi importanţa ocrotirii mediului. Gândiţi-vă la recifele de corali care adăpostesc şi susţin viaţa marină şi iată că încep să dispară".

Pressman a explicat faptul că alegerea anuală făcută de Pantone nu este o previziune a trendului. „Este o reflecţie a ceea ce se întâmplă. Este un simbol a ceea ce se întâmplă în cultură la un moment dat".

Ea a precizat că nuanţa a apărut deja pe podiumurile de modă, mobilă, branding corporatist şi la nivel online încă din 2018.

Articole similare :
comments powered by Disqus