Stiri de ultima ora

Cum să identifici singură tipul tău de ten

Cum să identifici singură tipul tău de ten
LifeStyle
Primul pas pentru a avea grijă de pielea ta este să știi cum să identifici singură tipul tău de ten, astfel încât să poți folosi produsele potrivite.

— Beauty 15 martie 2019 de Laura Georgescu

Nu ai nevoie întotdeauna de un specialist și, dacă vrei să afli cum să identifici singură tipul tău de ten, ți-am pregătit câteva sfaturi care te pot ajuta.

Este important să știi foarte bine ce tip de ten ai, deoarece doar așa poți crea o rutină de îngrijire potrivită, investind doar în produsele care te vor ajuta cu adevărat. Astfel, riști să faci mai puține experimente neplăcute și în felul acesta faci și economii și îți protejezi și pielea.

Cum să identifici singură tipul tău de ten

Este important să știi că nu există un ten „normal” și atunci când este folosit acest termen, medicii dermatologi se referă pur și simplu la o piele care nu este foarte uscată, grasă, predispusă la acnee sau sensibilă.

Dacă observi că pielea ta și-a schimbat aspectul de la ultima vizită făcută medicului dermatolog, cel mai simplu mod prin care poți să identifici singură tipul tău de ten este să fii atentă la semnele vizibile. Nu există un test pe care să-l faci, însă poți analiza folosind o lupă.

Cel mai bine este să îți cureți bine tenul folosind un gel blând și apoi să ștergi pielea prin tapotare. Lasă să treacă 60 de minute și apoi privește-ți tenul. Simți că pielea „te ține” când zâmbești? Atunci probabil ai tenul uscat. Nasul și fruntea străluesc în timp ce obrajii sunt mai uscați? Ai un ten mixt. Ai și obrajii strălucitori? Asta înseamnă că este posibil să ai un ten gras. Dacă ai o strălucire ușoară, iar pielea se simte foarte plăcut, atunci ai un ten normal.

Cum se schimbă tipul de ten

Este bine de știut că tipul tău de ten se va schimba de-a lungul timpului, acesta fiind influențat de o mulțime de factori. Printre aceștia se numără sarcina, vreun tratament, diferite probleme medicale, menopauza sau schimbările climatice, însă de cele mai multe principala cauză este dereglarea hormonală. Totodată, chiar și o rutină de îngrijire nepotrivită poate afecta tipul de piele, un ten uscat putând fi transformat în unul gras și invers, prin produsele nepotrivite.

Ce trebuie să faci dacă ai un ten uscat

Pentru zilele în care pielea ta este foarte uscată, poți folosi serumuri care îmbunățesc textura și elasticitatea, de exemplu produsele cu retinol, acesta fiind o formă activă a vitaminei A.

Ce trebuie să faci dacă ai un ten sensibil

Dacă ai pielea sensibilă, încearcă să eviți produsele care conțin parfum. Este foarte important să fii atentă, deoarece acestea conțin de regulă și alcool, sulfați și parabeni care pot irita pielea sensibilă. Încearcă să folosești ingrediente mai bune, precum aloe vera și antioxidanți care ajută la hidratarea pielii și luptă împotriva agresorilor externi.

Articole similare :
comments powered by Disqus