Stiri de ultima ora

Cum să ne pregătim pentru ziua externării a bebelușului?

Cum să ne pregătim pentru ziua externării a bebelușului?
LifeStyle
Vezi lista detaliată cu tot necesarul pentru externarea mamei și a copilului. De ce au nevoie mama și copilul, momentele de care trebuie să țineți cont și cum să faveți această zi să fie frumoasă și plăcută pentru toți?

Externarea mamei și a bebelușului din maternitate deja este un început de viață familială împreună cu noul membru al familiei. De obicei externarea are loc în a 3-a sau a 4-a zi după nașterea bebelușului, în cazul în care și mama și copilul sunt sănătoși și nu există complicații. Dacă în procesul nașterii au intervenit careva complicații,  mama și copilul vor rămâne sub supravegherea medicilor, atât timp cât va fi necesar. 

Externarea mamei și a copilului este un mic ritual , care depinde în totalitate de dorințele și gusturile părinților a nou-născutului. Să invitați toate rudele sau numai pe cei mai apropiați, este o decizie individuală, care nu poate fi corectă sau greșită, important este să fiți fericiți.

Pentru mamă

Există câteva lucruri importante pe care  viitoarea mamă trebuie să le pregătească pentru ziua externăriii. Spunem mamei viitoare, pentru că, fără a suferi prejudecăți inutile, vă sfătuim să vă pregătiți pentru această zi calm și din timp, în timp ce sunteți însărcinată. Deseori bărbații (sau, de fapt, altcineva decât noi) nu reușesc să înțeleagă dorințele noastre sau noi nu reușim să le comunicăm despre acestea în mod corespunzător, ceea ce este de fapt normal într-un moment atât de emoționant în primele ore și zile după naștere bebelușului.

Mai jos veți găsi o listă aproximativă cu tot ce are nevoie o viitoare mamă, pe care trebuie să le aibă în momentul externării din maternitate: 

Dacă externarea bebelușului va avea loc în sezonul de vară, cel mai confortabil pentru mamă va fi să poarte o rochie simplă și liberă din țesături naturale. Pantalonii nu sunt cea mai bună idee pentru mamele care au născut prin cezariană, pantalonii pot provoca discomfort abdomenului. 

Dacă externarea bebelușului va abea loc în sezonul de iarnă, cel mai sigur va fi să vă pregătiți colanți sau pantaloni pentru gravide, pe care îi puteți asorta cu o bluză liberă din bumbac. Totul este strict individual – unele femei continuă să arate ca însărcinate după ce au născut, în timp ce altele își pot purta rochia de bal în ziua externării. Este foarte important să purtați o pereche de pantaloni confortabili, deoarece poate fi neplăcut nu numai după o cezariană, dar și după o naștere naturală.

Dacă doriți să purtați lenjerie de corp cu compresie imediat după naștere – vă rugăm să consultați medicul obstetrician-ginecolog și, în cele din urmă, după aprobare, adăugați acest accesoriu la bagajele Dvs. Pentru ziua externării.

Desigur, ar trebui să aveți și un sutien de bumbac, care va fi cel mai bun prieten de-a lungul timpului. Rețineți că în primele zile după naștere sânii sunt umpluți cu lapte matern și într-o oarecare măsură vor crește în dimensiune – puteți lua următoarea dimensiune a cupei, deoarece strângerea pieptului de un sutien cu mărimea nepotrivită în timpul alăptării, poate duce cu ușurință la blocarea canalelor și mastită nedorita.

Dacă ați născut прин cezariană și sânii dumneavoastră încă nu produc suficient lapte matern în ziua externării, nu trebui să vă vă faceți mari griji. Consultați-vă cu un specialist în alăptare, care vă va oferi cele mai bune sfaturi despre cazul dumneavoastră individual. Chiar dacă după naștere pieptul Dvs. este încă în stare obișnuită, este o idee bună să aveți tampoane pentru sâni pregătite, pentru a vă proteja lenjeria și hainele de scurgeri.

Acest lucru este valabil și pentru parfumuri și deodorante, mai ales dacă ați decis să alăptați copilul. Încercați să le evitați nu numai atunci când copilul se naște, dar cel puțin în primele luni ale vieții sale. Aromele lor sunt prea puternice, iar ingredientele acestora, sunt nepotrivite pentru simțurile fragile și pielea delicată a copilului. Dacă doriți, puteți să utilizați puțin deodorant în ziua externării, apoi căutați alternative bio, care sunt inofensive și fără produse chimice iritante.

În funcție de propriile sentimente, percepții și preferințe personale, puteți să pregătiți și un mic cadou pentru moașe și ginecologii obstetricieni, care au acordat ajutor în timpul nașterii. Acest lucru nu este obligatoriu, dar este o modalitate de a vă exprima recunoștința, atunci când ați avut o naștere frumoasă, cu succes, atunci când așteptările Dumneavoastră au fost justificate cu succes. Acest cadou poate fi pur și simplu simbolic, cum ar fi o cutie de bomboane și o sticlă de vin, care va fi încă mai specială, dacă va fi personalizată. Totul depinde de sentimentele Dvs. de lucruri.

Pentru bebeluș

După ce am enumerat cele mai importante lucruri pentru mamă, o să ne axăm pe lucrurile importante pentru bebeluș. Pentru bebelușul de o zi, externarea din maternitate este primul contact cu lumea exterioară – va lua prima suflare de aer proaspăt, va călători acasă și va cunoaște casa. În afară de părinți sănătoși și fericiți, de ce va avea nevoie copilul Dvs. în ziua externării sale din spital?

Primul – puteți aștepta bebelușul în orice sezon și ziua externării poate fi mai călduroasă sau mai rece, în așa mod dacă setul este mai mare, întotdeauna puteți laege și asorta îmbrăcăminteа. 

Al doilea – noii părinți nu sunt întotdeauna suficient de bine pregătiți pentru a ști cum să îmbrace copilul în ziua externării pentru ca nou-născutul să se simtă confortabil la ieșirea din maternitate. Desigur, acest simț se dezvoltă foarte repede, dar moașele și asistentele medicale vă pot oferi sfaturi utile dacă le oferiți un set multiplu, care va conține hainele necesare. De obicei setul de îmbrăcăminte pentru nou-născut include următoarele – hăinuțe moi de bumbac cum ar fi body cu mâneci scurte, pijama cu capse tic-tac pentru a fi îmbrăcat mai ușor bebelușul, pantalonași cu botoșei, căciuliță, mănușele, bavetă, pled. Ele pot fi găsite în diferite combinații și fiecare dintre aceste părți poate fi achiziționată suplimentar. Materialul cel mai potrivit pentru setul de bebeluși este bumbacul, dar este de asemenea acceptabil ca setul să conțină pluș, in sau fleece.

Vă recomandăm să nu fiți ispitiți și să luați articole de îmbrăcăminte pentru externare, care sunt fabricate din țesături artificiale și irespirabile. Este adevărat că piața oferă o mulțime de oferte, mai ales pentru fetițele mici, dar pijamalele moi de bumbac sunt întotdeauna mai potrivite decât rochia din tul, atunci când vorbim despre un nou-născut.

Este foarte important să spălați setul de îmbrăcăminte pentru externare. Folosiți preparate specializate pentru bebeluși, călcați hainele și pregătiți-le pentru cea mai importantă zi – nașterea copilului Dumneavoastră.
www.bebelu.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus