Stiri de ultima ora

Cine este Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Cine este Greta Thunberg, adolescenta de 16 ani nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace
LifeStyle
Greta Thunberg, eleva din Suedia care a inspirat o mișcare internațională de combatere a schimbărilor climatice, a fost nominalizată ca unul dintre candidații la Premiul Nobel pentru Pace 2019.

— Lifestyle 15 martie 2019 de Madalina Frasineanu

Cine este Greta Thunberg, adolescenta despre care lumea întreagă vorbește în acest moment? Este o elevă de 16 ani din Suedia care a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace datorită implicării active în lupta împotriva schimbărilor climatice. Dacă va câștiga, ea va deveni cea mai tânără persoană care a primit acest premiu, titlul fiind deținut în prezent de Malala Yousafzai, care avea 17 ani atunci când a primit această distincție.

„Am propus-o pe Greta Thunberg deoarece dacă nu facem nimic ca să oprim schimbările climatice, acest lucru va fi cauza a numeroase războaie, conflicte și refugiați”, a declarat politicianul norvegian Freddy Andre Ovstegard. „Greta Thunberg a lansat o mișcare în masă pe care eu o văd ca având o contribuție majoră la pacea mondială”.

Greta Thunberg a postat un mesaj pe Twitter declarând că este onorată și foarte recunoscătoare pentru această nominalizare.

Articole similare :
comments powered by Disqus