Stiri - Editia din date de 23-07-2015

Arhiva stiri din data de:
23-07-2015 Stiri de ultima ora din

22 de idei pentru a avea o piscină personalizată

LifeStyle
Cumpărată sau construită ad-hoc, cu jacuzzi sau plasă de volei, interioară sau exterioară, iluminată, încălzită sau la temperatura exterioară? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care găsiţi răspuns în cele ce urmează.

Piscina construită la faţa locului

Dacă doriţi o piscină unicat, atunci trebuie să contactaţi un constructor (optaţi pentru unul autorizat şi care să aibă un portofoliu convingător, dacă doriţi să fiţi siguri de calitatea lucrărilor). Numai aşa puteţi avea o piscină de forma şi dimensiunile (adâncime, lăţime, lungime) dorite. În cazul în care vă puteţi permite financiar această opţiune, probabil că o piscină construită exact după specificaţiile dvs. (sau ale peisagistului) este cea mai bună alegere (nu degeaba piscina din beton armat este considerată „clasică”!). În felul acesta veţi armoniza cu siguranţă piscina cu grădina şi casa dvs. În plus, puteţi introduce elemente spectaculoase, care vor spori considerabil frumuseţea curţii şi, de ce nu, valoarea proprietăţii. Un exemplu este piscina-cascadă, în care apa cade dintr-un bazin într-altul, ori piscina cu deversare.

Piscină interioară sau exterioară?

Răspunsul la această întrebare este dat de mai mulţi factori. În primul rând, de resursele financiare de care dispuneţi. O piscină interioară este cu mult mai scumpă decât una exterioară. Ea presupune construcţia unui spaţiu de dimensiunile unui living generos, încălzirea acestuia şi a apei din bazin, ventilarea şi dezumidificarea aerului etc. Dar este singurul fel în care puteţi înota de-a lungul întregului an, din prima şi până în cea din urmă zi a lui, indiferent de condiţiile atmosferice. Dacă veţi opta pentru această soluţie, pesemne vă veţi gândi şi la o saună situată în preajmă. Oricum ar fi, alegeţi neapărat un arhitect bun şi un constructor priceput. Dacă lucrarea este defectuos făcută, puteţi avea pierderi de apă ce deteriorează fundaţia casei, condens ce strică zidăria etc. Piscina exterioară, desigur, nu vine însoţită de toate aceste probleme. Vă puteţi bucura de ea aproximativ jumătate din an (dacă-i vorba de anul 2011, cu siguranţă mai puţin de şase luni), iar în restul timpului... vă mulţumiţi cu schiatul la munte.

Bazinul se poate placa cu materiale dintre cele mai diverse. Mozaicul vitroceramic este unul dintre acestea, probabil cel mai răspândit. Pot fi imaginate nenumărate modele, pornind de la câmpul într-o singură culoare şi terminând cu combinaţii neaşteptate de culori, forme, linii. Se poate opta pentru un albastru mediteraneean, dar se pot imagina, la fel de bine, motive solare, zoomorfe, florale sau, pentru amatorii de scufundări, chiar peisaje subacvatice.

Se poate aplica, cu uşurinţă, pe suprafeţe curbe, datorită plăcuţelor de mici dimensiuni. Este rezistentă la îngheţ, agenţii chimici şi razele UV. Impermeabilitatea, dacă lucrarea se execută corect, este totală.

Mai pot fi utilizate, ca materiale pentru finisaj, plăcuţele din cristal colorat. De asemenea, din ce în ce mai utilizată este membrana armată ce imită mozaicul (liner). Acesta se montează într-un timp rapid, prin mularea pe pereţii piscinei. Imitaţia este atât de reuşită, încât un ochi neavizat nu va deosebi un mozaic „autentic” de un liner.

Bordura se realizează din aşa-numitele marje, confecţionate din piatră compozită sau beton, care se îmbină una cu alta, rezultând diverse modele.

Cel mai important echipament este cel de recirculare şi curăţare a apei. O pompă electrică aspiră apa din piscină, atât din stratul de adâncime, prin sifonul de fund, cât şi din stratul de suprafaţă, prin skimmerele plasate în pereţii bazinului, aproape de oglinda apei.  După ce este trasă din piscină, apa este împinsă printr-un filtru, care o curăţă de impurităţi. Ulterior, apa este adusă înapoi în piscină, tot cu ajutorul pompei electrice. Ideal este ca în acest circuit să fie inclusă şi o staţie de tratare chimică a apei, care distruge microbii, algele şi bacteriile. Iar totul să fie comandat de un ceas programator, aflat într-un tablou de automatizare. Desigur, dezinfectarea apei se poate face şi manual, prin împrăştierea pe suprafaţă a unor substanţe prăfoase sau turnarea în apă a unor lichide dezinfectate, însă această procedură este ceva mai greoaie, mai incomodă şi mai imprecisă.

Specialiştii spun că filtrarea apei este cel mai important procedeu, în cazul unei  piscine - el asigură 80% din calitatea apei, restul revenind dezinfectării. Din acest motiv, felul şi calitatea filtrului montat în circuitul de curăţare este de mare însemnătate. În mare, sunt trei tipuri importante de filtre: cu nisip cuarţos, cu diatomee (în loc de nisip sunt mici scoici fosile) şi cu cartuş, construit pe acelaşi principiu cu filtrul de aer al maşinilor.

O piscină trebuie neapărat acoperită în perioadele în care este nefolosită. Pentru aceasta sunt disponibile trei mari tipuri de prelată. Prelata de vară pluteşte pe apă, iar rostul ei principal este acela de a păstra constantă temperatura apei (funcţia secundară fiind aceea de a nu lăsa impurităţile să cadă în apă). De regulă, este înfăşurată pe un derulator mecanic, strângerea şi întinderea ei fiind operaţiuni foarte simple.

Prelata de iarnă nu are mari calităţi termoizolante (apa, de altminteri, lipsind din piscină), singurul ei rost fiind acela de a proteja pereţii bazinului. Este confecţionată dintr-un material foarte rezistent, iar prinderea se face pe bordura piscinei.

Prelata de securitate este destinată protecţiei copiilor. Materialul din care este confecţionată este rezistent (dar nu atât de rezistent precum al celei de iarnă!) şi, în plus, prelata este întărită cu ţevi din aluminiu ce se sprijină pe laturile opuse ale piscinei astfel încât, chiar şi dacă va călca accidental pe prelată, copilul nu va ajunge în apă.Va recomandam sa cititi si :
21
nov.
ce sa faceti cu piscina iarna
LifeStyle
Piscina, locul preferat de întreaga familie pe timpul verii, are nevoie de o pregătire specială în sezonul rece. Specialiştii recomandă mai mulţi paşi stricţi, care trebuie urmaţi pentru a vă...

02
iul.
se anunta zile cu soare piscinele din judetul alba in care te poti racori in aceasta vara cat costa o zi la strand
Local:Alba
Deși până în prezent nu ne am prea putut bucura de căldura zielor de vară, se pare totuși că în câteva zile vom avea part de mult soare și clădură, vreme...

11
aug.
tipuri de prelate pentru piscina
LifeStyle
O piscina trebuie sa fie acoperita in perioadele in care este nefolosita. Pentru aceasta sunt disponibile trei mari tipuri de prelata. Prelata de vara pluteste pe apa, iar rostul ei...

15
iun.
cat de importanta este iluminarea piscinei
LifeStyle
Piscina atrage atenţia în mod natural, însă o poţi pune şi mult mai mult în evidenţă cu ajutorul iluminatului. Astfel, o vei transforma într unul din punctele de atracţie ale grădinii,...

20
sep.
prima piscina inconjurata de o pista de alergare dintr un complex de birouri din romania foto
Economic
Parcul de afaceri West Gate din vestul Capitalei, deținut de Genesis Property, inaugurează prima piscină exterioară cu pistă de alergare și rollerblading din România, amplasată într un parc de birouri. Peste...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : LifeStyle:
Artilcole stiri grupate pe subiecte