Stiri de ultima ora

ZenFone 6: jack pentru căşti, hardware high-end şi cameră de 48 megapixeli (Telefoane mobile)

ZenFone 6: jack pentru căşti, hardware high-end şi cameră de 48 megapixeli (Telefoane mobile)
IT & Media
ZenFone 6 pare să fie cel mai ambiţios proiect pe care ASUS l-a dezvoltat în domeniul smartphone-urilor, însă în loc să păstreze surprizele pentru lansarea de săptămâna viitoare, compania preferă să dezvăluie mici detalii despre telefon pe canalele sale de socializare. Avem acum o listă aproape completă a hardware-ului intern al lui ZenFone 6, acesta reprezentând un pas important înainte faţă de generaţia ZenFone 5, în special faţă de modelul de top 5Z.

O imagine de promovare confirmă faptul că noul ZenFone 6 va fi bazat pe chipset-ul Snapdragon 855 de la Qualcomm, cel mai puternic de pe piaţă, integrat în majoritatea flagship-urilor din 2019. Telefonul va fi echipat cu un acumulator de 5.000 mAh, o caracteristică păstrată în trecut pentru seria ZenFone „Max” şi va beneficia de un sistem dual-camera cu senzori de 48, respectiv 13 megapixeli. Display-ul nu va avea decupaje, conform fotografiei lansate de curând pe contul de Twitter ASUS şi va afişa o rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli).

Alte caracteristici interesante ale lui ZenFone 6 sunt faptul că acesta va beneficia în continuare de LED pentru notificări, în ciuda faptului că va avea toată partea din faţă acoperită cu ecran, va integra un buton fizic numit Smart Key, probabil programabil şi va folosi un locaş triplu pentru două cartele nano-SIM şi un card microSD. Nu în ultimul rând, în stânga port-ului USB Type-C va fi integrat şi un jack de 3,5 mm pentru căşti.

Având în vedere smartphoe-urile mai recente de la ASUS, ne aşteptăm ca interfaţa Zen UI proprietară să dispară. Telefoanele din gama ZenFone pe care le-am testat au fost livrate în ultima perioadă cu Android „curat”, însă nu integrat în gama Android One. Acestea includ câteva servicii şi aplicaţii ASUS şi nu primesc actualizări la fel de rapide precum dispozitivele Android One. Cu toate acestea, ASUS lansează de obicei destul de repede actualizări importante pentru dispozitivele sale de medie şi high-end.

Lansarea lui ZenFone 6 va avea loc pe data de 16 mai, în cadrul unui eveniment care va avea loc în Lisabona. Întreaga prezentare va fi transmisă live pe internet.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus