Stiri de ultima ora

YouTube poate afişa acum clipuri video 4K HDR (Internet)

YouTube poate afişa acum clipuri video 4K HDR (Internet)
IT & Media
Televizoarele 4K au început să crească în vânzări într-un mod accelerat, în ciuda faptului că există în continuare o mare lipsă de conţinut compatibil. Promovarea televizoarelor 4K cu capabilităţi HDR este însă şi mai complicată, întrucât tehnologia este greu de demonstrat în reclame privite pe dispozitive fără HDR. Se pare însă că în curând va începe să apară conţinut 4K HDR mult mai mult în spaţiul online, întrucât YouTube va începe să ofere posibilitatea de a urca şi afişa clipuri în acest format.

Momentan, YouTube în HDR va putea fi redat exclusiv pe noul dispozitiv Chromecast Ultra, care poate fi conectat la televizoare 4K compatibile, iar în curând, suportul va fi adăugat direct în aplicaţia pentru televizoare inteligente. Primele care vor primi suport pentru YouTube HDR vor fi modelele Samsung SUHD şi UHD. Pentru a demonstra tehnologia, YouTube a lucrat alături de canalele MisteryGuitarMan, Jacob + Katie Schwartz şi Abandon Visuals, urmând ca alţi creatori de conţinut să realizeze noi materiale 4K HDR.

La capitolul software de editare, YouTube a lucrat alături de echipa din spatele aplicaţiei profesionale DaVinci Resolve, care va asigura exportul materialelor compatibile cu formatul HDR.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus