Stiri de ultima ora

Xiaomi adaugă funcţie de alarmare la cutremur în noua versiune MIUI 11 (Telefoane mobile)

Xiaomi adaugă funcţie de alarmare la cutremur în noua versiune MIUI 11 (Telefoane mobile)
IT & Media
Disponibil pentru început utilizatorilor din China, funcţia de alertare la cutremur este implementată în colaborare cu institutul de avertizare împotriva dezastrelor şi va acoperi mai întâi regiuni cu activitate seismică crescută, precum provincia Sichuan, urmând să fie extins la nivelul întregii ţări.

Însă cutremurele nu sunt un pericol limitat la regiunea Chinei. Probabil că software-ul nou dezvoltat va putea fi conectat şi la platforme de detecţie seismică din alte regiuni ale lumii, furnizând alerte în timp real locuitorilor vulnerabili.

La fel ca în China, România deţine deja un sistem de monitorizare a regiunii seismice Vrancea, capabil să transmită avertismente cu secunde până la zeci de secunde înainte de a ajunge undele seismice. În forma actuală, alertele recepţionate prin sistemul de avertizare în timp real sunt disponibile doar obiectivelor de interes strategic, cum ar fi platforme industriale şi centrala atomoelectrică de la Cernavodă. Restul soluţiilor pentru alertare în timp real a populaţiei, cum este şi canalul gratuit alertacutremur_bot creat pe reţeaua de socializare Telegram, reprezintă mai degrabă improvizaţii care ar putea să nu funcţioneze conform aşteptărilor, în situaţii de pericol real.

Astfel, o soluţie care să beneficieze de suport oficial din partea unui mare producător smartphone şi conectată la sistemul naţional de alertare împotriva cutremurelor ar putea fi mai sigură, oferind şi un motiv în plus pentru achiziţionarea unui smartphone de la respectivul producător.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus