Stiri de ultima ora

Vodafone elimină toate echipamentele Huawei rețelele de telefonie mobilă din Europa după decizia britanicilor privind tehnologia 5G

Vodafone elimină toate echipamentele Huawei rețelele de telefonie mobilă din Europa după decizia britanicilor privind tehnologia 5G
IT & Media
Vodafone elimină toate echipamentele Huawei DIN rețelele de telefonie mobilă din Europa, după decizia britanicilor privind tehnologia 5G

Foto: Hepta.ro High-Tech

Directorul general al Vodafone a anunțat miercuri că va elimina utilizarea tururor echipamentelor Huawei din rețeaua de telefonie mobilă din Europa după decizia Regatului Unit de a limita accesul companiei chineze la dezvoltarea tehnologiei 5G.

"Am decis acum, ca rezultat al precizărilor Comisiei Europene și al deciziei Guvernului britanic, să eliminăm Huawei din rețelele de bază de telefonie mobilă", a anunțat miercuri directorul general Nick Read.

Acesta a arătat că acest proces va fi unul de lungă durată și va duce la costuri uriașe.

"Implementarea acestei decizii ne va lua cinci ani, iar costurile se ridică la aproximativ 200 de milioane de euro", a precizat directorul Vodafone .

Și grupul de telefonie Orange a anunțat luna trecută că a ales companiile europene Nokia și Ericsson în calitate de furnizori de echipamente pentru dezvoltarea unei rețele de telefonie mobilă 5G în Franța.

Huawei este într-un moment în care a fost forțată de Statele Unite să renunțe la o serie întreagă de tehnologii și servicii, precum aplicațiile Google sau cipurile americane, după ce a fost acuzată de spionaj în favoarea Statelor Unite.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus