Stiri de ultima ora

Video Trafic intens pe internet. Crește riscul de atac cibernetic

Video Trafic intens pe internet. Crește riscul de atac cibernetic
IT & Media
Atenție! Hackerii exploatează sensibilitățile oamenilor care se confruntă cu situații de urgență

Traficul pe internet a explodat de când românii stau mai mult acasă, arată cele mai recente date. Este o provocare pentru rețelele de comunicații, care încearcă să evite blocajele. Dar și prilej pentru hackeri să intensifice atacurile informatice.

Trafic intens pe internet. Crește riscul de atac cibernetic

Lucrul de acasă face mai vulnerabile datele companiilor. Iar spitalele sunt pe lista țintelor luate în vizor de atacatori.

Operatorii telecom se așteaptă ca în această perioadă traficul pe internet să crească cu 50 la sută. În orele de vârf, valorile s-au apropiat deja de aceasta limită. Crește însă și riscul atacurilor informatice, atrag atenția specialiștii.

Datele experților arată că România este una dintre țările ale căror sisteme informatice au fost atacate din plin, alături de Spania, Franța, SUA și Germania.

Hackerii exploatează și sensibilitățile cetățenilor care se confruntă pentru prima dată cu o situație de urgență precum pandemia de coronavirus. Așa că tot mai mulți cer ajutor specialiștilor de la CERT.RO.

“Avem apeluri legate de scam-uri cu vouchere de la diferite hipermarketuri care promit o anumită sumă de bani exclusiv pentru cumpărături în magazine. Ni s-au raportat spam-uri, oferte la anumite materiale sanitare”, spune Mihai Rotariu, purtător de cuvânt al CERT.RO.

Pe de altă parte, cei care lucrează de acasă și nu își protejează calculatoarele și routurele wireless cu parole puternice și cu sisteme de securitate cibernetică devin vulnerabili. Așa că orice click poate duce la pierderi importante.

Netflix și Youtube au răspuns la apelul făcut de Comisia Europeană privind prevenirea blocajelor pe internet. Cele două mari platforme care numără zilnic zeci de milioane de utilizatori vor transmite pe durata pandemiei la o calitate standard a imaginii.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus