Stiri de ultima ora

Tesla Model 3 este cea mai bine vândută maşină electrică din lume. Piaţa este în creştere (Auto)

Tesla Model 3 este cea mai bine vândută maşină electrică din lume. Piaţa este în creştere (Auto)
IT & Media
Maşinile electrice sunt încă departe de a fi populare, însă în ultimii câţiva ani, piaţa a crescut semnificativ. Se pare însă că niciun alt model de vehicul electric nu a reuşit să ţină pasul cu Tesla Model 3, varianta cea mai ieftină din portofoliul companiei lui Elon Musk. Pe lângă alţi producători de maşini cu renume mondial precum Nissan, BMW şi Renault, câteva companii chineze par să fie foarte populare pe această piaţă.

Conform unui raport realizat de CleanTechnica, Tesla Model 3 a fost cea mai bine vândută maşină electrică din 2018 la nivel mondial, depăşind vânzările modelului de pe locul al doilea cu 50%. Cu 145.846 de unităţi livrate (7% din piaţă), aceasta are şansele de a deveni cea mai populară maşină Tesla de pe şosele în următorii câţiva ani.

Pe locul al doilea în topul mondial este producătorul chinez BAIC cu modelul EC-Series cu 90.637 unităţi livrate, iar pe locul al treilea avem Nissan LEAF cu 87.149 unităţi. Locurile 4 şi 5 sunt ocupate tot de Tesla cu Model S la 50.045 unităţi şi Model X cu 49.349 unităţi. Astfel, compania a vândut în 2018 aproximativ 250.000 de maşini, dintre care mai mult de jumătate au fost variante Model 3, mai ieftine.

Topul continuă cu majini produse de alte companii din China precum BYD, Chery şi JAC, modele ale unor producători consacraţi începând să apară abia pe la locul 9 cu Toyota Prius Prime, locul 10 cu Mitsubishi Outlander PHEV, locul 11 cu Renault Zoe şi locul 12, care este ocupat de BMW 530e. BMW i3 se situează pe locul 18 cu 34.829 unităţi vândute.

Întreaga piaţă de vehicule electrice reprezintă însă un procent foarte mic din întreaga industrie a maşinilor. Chiar şi cu vânzările record înregistrate de Tesla Model 3, maşinile electrice sunt responsabile pentru 2,1% din vânzările de maşini la nivel global. 

Articole similare :
comments powered by Disqus