Stiri de ultima ora

Telefoanele care devin interzise pe piața din România. Amenzi enorme pentru cei care continuă să le vândă 

Telefoanele care devin interzise pe piața din România. Amenzi enorme pentru cei care continuă să le vândă 
IT & Media
De la finalul acestei luni, o serie de modele de telefoane mobile nu vor mai fi compatibile cu piața telecom din România, iar cei care le vând se expun la amenzi uriașe. 

Viorica Dăncilă a emis anul trecut o ordonanță de urgență potrivit căreia de pe piață vor fi eliminate începând cu 27 iunie 2020 dispozitivele mobile care nu sunt compatibile cu sistemul de avertizare RO-ALERT. Potrivit OUG 46/2019, comercializarea lor devine strict interzisă, iar operatorii care le vor vinde în continuare riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 100.000 de lei (suma maximă poate fi aplicată în cazul recidiviștilor).

Cel mai probabil, este vorba despre modele vechi și foarte vechi de telefoane mobile, care nu mai sunt astăzi atât de căutate, dar pe care unii cetățeni le cumpără, totuși, datorită prețului foarte scăzut. Mai mult, existau operatori care ofereau modele similare la pachete care includ abonamente de telefonie mobilă, iar oferta îi atrage pe cumpărătorii care nu au foarte mari pretenții de la un telefon.

În cazul vânzării dispozitivelor, totuși, există câteva condiții importante pe care operatorii trebuie să le respecte, conform legii și conform noii ordonanțe de urgență. Astfel, este necesară informarea potențialilor clienți,în magazine, dar și pe pagina online în privința compatibilității telefonului cu tehnologia necesară pentru recepționarea informărilor RO-ALERT.

De asemenea, este necesar și ca echipele de suport să îi ghideze pe oameni pentru activarea notificărilor RO-ALERT, indiferent de tipul de telefon cumpărat.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus