Stiri de ultima ora

Ştii din ce ţară este compania Tefal? Mărci celebre de electronice şi electrocasnice despre care mulţi oameni nu ştiu din ce ţări provin (Curiozitati)

Ştii din ce ţară este compania Tefal? Mărci celebre de electronice şi electrocasnice despre care mulţi oameni nu ştiu din ce ţări provin (Curiozitati)
IT & Media
E imposibil ca un utilizator de smartphone sau tabletă să nu fi auzit măcar o dată acest nume. ARM este o arhitectură pentru procesoare, dezvoltată de compania britanică ARM Holdings. Aceasta este oferită prin licenţiere producătorilor de chipset-uri şi procesoare.

Kingston - SUA

Am inclus această marcă în listă deoarece am auzit de mai multe ori oameni vorbind despre „marca asiatică” Kingston. Cu cartierul general în Fountain Valley, California, compania americană Kingston are aproximativ 3.000 de angajaţi.

Logitech - Elveţia

Sunt oameni care cred că Logitech este o companie americană. Marca este, de fapt, elveţiană. Compania are cartierul general global la Lausanne şi este unul dintre cei mai cunoscuţi producători de accesorii pentru electronice şi periferice pentru computere.

GP (baterii şi alte accesorii) - Hong Kong

Compania a fost fondată în 1964 şi produce baterii, power bank-uri, lantene şi încărcătoare de electronice pentru maşini.

NVIDIA - SUA

Cunosc oameni care cred că NVIDIA este o marcă taiwaneză. Compania, care produce GPU-uri şi SOC-uri, are cartierul general în Santa Clara, California, şi a fost fondată în SUA.

SteelSeries - Danemarca

Acesta este deja un brand cunoscut în industria gamingului. Compania a fost fondată în 2001 de către Jacob Wolff-Petersen. Numele iniţial a fost Soft Trading. Acesta a fost schimbat în 2007.

Daikin - Japonia

Când au venit să-mi monteze aerul condiţionat Daikin, tehnicienii de la firmă au ţinut să mă asigure că această marcă „din Cehia” este foarte bună. Daikin este, însă, o companie japoneză producătoare de echipamente electrice şi sisteme de climatizare, fondată în 1924 la Osaka.

Verbatim - Japonia

Nu, Verbatim nu este o marcă din Taiwan. Acesta este brandul sub care se comercializează produsele companiei japoneze Mitsubishi Kagaku Media, o subsidiară a conglomeratului Mitsubishi Chemical Holdings Corporation.

Duracell - SUA

Duracell nu este o marcă franceză, aşa cum mulţi oameni cred. Compania americană, care îşi are originile în perioada interbelică, aparţine companiei de investiţii Berkshire Hathaway, controlată de miliardarul Warren Buffett, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume.

Acer - Taiwan

Acer este o multinaţională taiwaneză cu sediul în Taipei, care produce electronice. Multă lume crede, însă, că aceasta este o marcă chineză.

Hama - Germania

Aceste accesorii cu raport bun calitate preţ, pe care le găsim în mai toate magazinele, sunt produse de o companie germană. Hama GmbH & Co KG a fost fondată în 1923 în Dresda.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus