Stiri de ultima ora

Standardul Ultra HD Blu-Ray a fost finalizat (Home Cinema)

Standardul Ultra HD Blu-Ray a fost finalizat (Home Cinema)
IT & Media
Avem pe piaţă de mai mulţi ani televizoare UHD , capabile să redea conţinut în rezoluţie de patru ori mai mare decât generaţiile precedente. Totuşi, există în continuare o mare lipsă de conţinut pentru aceste display-uri, iar eforturile serviciilor de streaming pentru a aduce astfel de clipuri în casele utilizatorilor nu au fost de ajuns. Limitarea vine din partea conexiunilor la internet ale ţărilor vestice, incapabile să redea fluxuri de conţinut 4K/UHD din cloud. Astfel, ne întoarcem la suport fizic, iar Ultra HD Blu-Ray pare să fie următorul standard pentru vizionarea filmelor acasă.

Conform specificaţiilor finale, noile disc-uri vor putea stoca aproape de trei ori mai multe date decât vechiul format Blu-Ray. Discurile pe un singur strat vor oferi 66 GB de spaţiu de stocare, iar cele cu două straturi vor beneficia de 100 GB de spaţiu de stocare. Deşi modele cu trei straturi sunt amintite, nu a fost dezvăluită capacitatea pe care acestea o vor avea. Beneficiile noilor discuri sunt evident posibilitatea de a stoca filme în format UHD (rezoluţie 3840 x 2160 pixeli), alături de câteva îmbunătăţiri.

Pentru redarea noului format de discuri vor fi necesare noi dispozitive, precum playere Ultra HD Blu-Ray de generaţie nouă . Acestea vor fi compatibile cu vechiul format Blu-Ray şi vor fi compatibile cu standardul HDMI 2.0a. Momentan nu au fost anunţate playere, însă vom afla mai multe detalii din partea Bly-Ray Disc Association în lunile care urmează.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus