Stiri de ultima ora

Sorin Grindeanu susține că licitația pentru rețeaua 5G ar putea fi amânată. Motivul: Guvernul întârzie să transpună în legislație memorandumul pe această temă dintre România și SUA (VIDEO)

Sorin Grindeanu susține că licitația pentru rețeaua 5G ar putea fi amânată. Motivul: Guvernul întârzie să transpună în legislație memorandumul pe această temă dintre România și SUA (VIDEO)
IT & Media
Guvernul Dăncilă trebuie să transpună în legislația română, prin ordonanță de urgență, memorandumul încheiat de România cu Statele Unite pe tema 5G, în caz contrar licitația pentru stabilirea companiei care va construi reţeaua 5G nu va mai putea avea loc anul acesta, a precizat,  miercuri, la Cluj-Napoca, Sorin Grindeanu, preşedintele Autorităţii Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Însă potrivit tot lui Sorin Grindeanu, până acum nu ar fi primit niciun răspuns de la Guvern. Asta deşi, în cazul unei anulari a licitaţiei, bugetul de stat ar ptuea suferi o pierdere de 2 miliarde .

”Noi, cei care trebuie să organizăm această licitație, trebuie să furnizăm operatorilor toate informațiile necesare, să fie o licitație cât se poate de transparentă. Vorbim de companii mari care trebuie să își construiască bugetele, să vină cu oferte competitive", a precizat Sorin Grindeanu.

Grindeanu a spus că a trimis adrese și la Administrația Prezidențială şi la CSAT, dar că nici de la acestea nu a primit răspuns. 

"Datoria noastră e să le oferim toate informațiile. Acest memorandum trebuie transpus în legislație primară pentru că nu ține loc de lege. (...) Noi am terminat perioada de consultare publică, am primit observații din partea operatorilor, dar licitația propriu-zisă pentru 5G este legată și de această componentă, acest memorandum. Dacă nu se va reuși s-ar putea să fim în situația de a amâna licitația pentru anul viitor”, a adăugat președintele ANCOM. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus