Stiri de ultima ora

Scandal la NASA: Directorul  misiunilor spațiale umane a demisionat cu doar câteva zile înainte de o lansare istorică |

Scandal la NASA: Directorul  misiunilor spațiale umane a demisionat cu doar câteva zile înainte de o lansare istorică |
IT & Media
Scandal la NASA: Directorul  misiunilor spațiale umane a demisionat cu doar câteva zile înainte de o lansare istorică

Un articol de: George Lupu - 22 Mai 2020, 15:56

Doug Loverro , directorul  misiunilor spațiale umane al NASA a demisionat cu doar câteva zile înainte de prima lansare de pe solul american după 2011. Doug Loverro care se afla în funcție de mai puţin de un an a invocat motive personale pentru deciza sa, potrivit Space.com . Demisia directorului programului pentru misiuni cu echipaj uman din cadrul NASA , are loc cu o săptămână înaintea unei misiuni spaţiale considerate istorice.  

Incertitudini cu privire la motivele demisiei

Într-un e-mail trimis colegilor din NASA , Loverro a precizat că plecarea sa are la bază efectele acţiunilor personale , menţionând generic riscurile pe care le-a luat pentru a respecta termenul limită al agenţiei americane de a trimite misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024. Este clar că am făcut o greşeală în acea alegere şi sunt singurul care trebuie să suporte consecinţele , a adăugat Loverro.

Opinia publică speculează deja că greşeala este legată de lansarea de pe 27 mai.

Echipajul NASA zboară cu navele lui Elon Musk

Săptămâna viitoare, astronauţii Bob Behnken şi Doug Hurley vor călători către Staţia Orbitală Internaţională (ISS). Misiunea va folosi o rachetă şi o capsulă de la firma privată Space X, al lui Elon Musk .

În ciuda neliniştii create, Doug Loverro a transmis că are "100% încredere în succesul misiunii", lăsând să se înţeleagă că greşelile la care a făcut aluzie nu au legătură cu misiunea de săptămâna viitoare.

Între timp, toate responsabilităţile lui Loverro sunt preluate de adjunctul său Ken Bowersox, care devine şeful programului pentru misiuni cu echipaj uman din cadrul NASA .
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus