Stiri de ultima ora

Samsung Galaxy Fold: primele aplicaţii care oferă suport pentru ecranul pliabil (Telefoane mobile)

Samsung Galaxy Fold: primele aplicaţii care oferă suport pentru ecranul pliabil (Telefoane mobile)
IT & Media
Samsung a lansat fără Galaxy Fold pe piaţa din Coreea de Sud fără să lase foarte mult timp pentru producătorii de aplicaţii să adauge suport pentru noul său format de display pliabil. Totuşi, o parte dintre dezvoltatorii software, care au avut în trecut o relaţie mai bună cu Samsung, au avut timp să se pregătească de lansare, oferind deja actualizări pentru aplicaţiile lor. Iată care sunt primele aplicaţii de Android, care beneficiază din plin de funcţiile noi ale telefonului pliabil de la Samsung.

Suportul pentru Galaxy Fold implică în primul rând funcţia de continuitate. Astfel, dacă deschizi o aplicaţie pe ecranul exterior al telefonului, atunci când deschizi ecranul pliabil, aceasta se transferă pe interfaţa mai mare şi continuă exact din punctul în care era. Transferul este instant în ambele sensuri. De asemenea, aplicaţiile pot prim suport pentru modul „multi-window” al interfeţei Galaxy Fold, care permite afişarea a trei aplicaţii simultan pe ecran, cu posibilitatea de a trage conţinut dintr-una în celelalte prin „drag & drop”. Dezvoltatorii nu sunt obligaţi să ofere aceste funcţii, aplicaţiile putând rula în acest mod şi fără suport oficial. Totuşi, pentru funcţionalitate completă şi stabilitate garantată, vor fi necesare actualizări software speciale.

Probabil că Google lucrează de asemenea la actualizări pentru aplicaţiile sale, compania anunţând oficial la dezvăluirea Galaxy Fold că va oferi suport nativ în sistemul de operare Android pentru continuitate şi multi-window. Din păcate însă, inginerii Google pare să fie acum mai degrabă ocupaţi cu lansare Pixel 4 pentru a da prea multă atenţie altor produse, mai ales acum, după debutul oficial Android 10, când trebuie să monitorizeze stabilitatea noului software şi să repare rapid problemele pe care utilizatorii le-ar putea întâmpina.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus