Stiri de ultima ora

PewDiePie si-a socat fanii cu ultimul clip! Ce a patit barbatul devenit milionar datorita clipurilor de pe YouTube

Cu 53 de milioane de abonati la canalul sau principal, PewDiePie a transformat acest hobby intr-un veritabil job, castigand 14 milioane de dolari anual din reclame, contracte de sponsorizare si aparitiile sale. Un element cheie al succesului lui PewDiePie este parteneriatul format cu Disney pornit in 2014. Acestia i-au oferit drepturi de coproprietate asupra unei retele de canale numit Revelmode pentru a produce clipuri, aplicatii pe mobil si produse disponibile la vanzare.

Investigatia pornita insa de Wall Street Journal asupra continutului antisemit din 9 clipuri postate de catre PewDiePie a dus la incheierea colaborarii dintre Disney si PewDiePie, scrie The Guardian. Conform WSJ, in ultimele 6 luni, suedezul a postat 9 clipuri care includ fie glume antisemite, fie imagini naziste, inclusiv unul, postat pe 11 ianuarie, ce tin un banner pe care scria: "Moarte tuturor evreilor!". Un altul, postat pe 22 ianuarie, continea un barbat imbracat ca Iisus care spunea ca "Hitler nu a facut nimic gresit".

"Desi Felix si-a creat o baza de fani fiind provocator, e clar ca a dus lucrurile prea departe in acest caz si clipurile rezultate sunt necorespunzatoare. Am decis sa incheiem legaturile cu el de acum incolo" a spus purtatorul de cuvant al Maker Studios ce apartin de Disney. YouTube nu a sters clipurile postate insa PewDiePie a facut-o - 3 dintre clipuri nu mai pot fi vazute (la ora scrierii articolului).

Articole similare :
comments powered by Disqus