Stiri de ultima ora

Noul Apple Display vine cu ecran de 31,6 inch şi rezoluţie 6K (Monitoare)

Noul Apple Display vine cu ecran de 31,6 inch şi rezoluţie 6K (Monitoare)
IT & Media
Cunoscut deocamdată doar din zvonuri, noul Apple Display face trecerea la un ecran cu diagonala 31,6 inch şi rezoluţie 6240×2880 pixeli. Însă noutăţile nu se opresc aici, Apple îmbunătăţind calitatea imaginii folosind în premieră o sursă de lumină cu tehnologie mini LED.

Un fel de precursor pentru ecranele micro LED care vor înlocui în cele din urmă tehnologia LCD, mini LED presupune înlocuirea sursei de lumină alcătuită dintr-una sau mai multe baghete LED poziţionate pe lateralul ecranului cu o reţea de mini LED-uri poziţionate sub panoul LCD convenţional. Acest mod de abordare permite îmbunătăţirea contrastului şi a nivelului de negru perceput, reducând totodată grosimea totală a ecranului.

Totuşi, performanţa ecranelor cu tehnologie mini LED rămâne inferioară celor OLED. Avem totuşi unele avantaje, ecranele LCD cu tehnologie mini LED nefiind predispuse la efectul burn in, cauzând imprimarea permanentă a imaginilor statice în matricea de pixeli a ecranului.

Probabil că noul Appple Display va fi prezentat în cadrul conferinţei WWDC adresată dezvoltatorilor, urmând să fie disponibil pentru cumpărare după jumătatea acestui an, la un preţ rămas deocamdată neprecizat.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus