Stiri de ultima ora

Nokia 9 PureView, telefonul cu cinci camere foto, obţine un scor dezamăgitor de la DxOMark (Telefoane mobile)

Nokia 9 PureView, telefonul cu cinci camere foto, obţine un scor dezamăgitor de la DxOMark (Telefoane mobile)
IT & Media
Nokia 9 PureView nu este un smartphone tocmai nou, însă nici unul extrem de popular. Acesta a atras atenţia la momentul lansării prin integrarea anu mai puţin de cinci camere foto pe partea din spate, toate fiind folosite într-un singur scop: pentru a capta un singur cadru mult mai detaliat decât ceea ce poate oferi o cameră de smartphone „obişnuită”. Se pare însă că eforturile HMD Global de a inova în acest domeniu s-au dovedit a fi insuficiente, Nokia 9 PureView primind un scor foarte mic de la DxOMark, unul dintre cele mai mici din ultima perioadă.

Flagship-ul de la HMD Global a fost realizat în jurul ansamblului de cameră cu cinci senzori. Doi dintre aceştia sunt clor, iar trei sunt alb-negru, toţi fiind de aceeaşi dimensiune, oferind acceaşi rezoluţie şi echipaţi cu obiective identice cu diafragmă f/1.8. Din păcate însă, fotografiile rezultate din combinarea informaţiilor acestor senzori sunt similare cu ceea ce ofereau dispozitive de top din urmă cu 2 sau trei ani, precum iPhone 7, de exemplu.

În timp ce la capitolul fotografie, majoritatea scorurilor sunt scăzute, rezultatele nu sunt tocmai oribile. Avem de a face cu un zgomot de imagine destul de mic, detalii bine definite şi focalizare rapidă, însă modul auto nu expune corect, iar anumite fotografii ies cu o tentă roz. De asemenea, reproducerea culorilor nu este tocmai naturală. Telefonul nu beneficiază de o cameră cu zoom sau ultra-wide, ceea ce limitează cazurile de utilizare. Din fericire, există şi un aspect pozitiv: utilizarea mai multor camere pentru realizarea efectului Bokeh ajută la realizarea unor fotografii cu blur mai natural decât pe alte modele.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus