Stiri de ultima ora

Metodă inedită pentru salvarea Marii Bariere de Corali. Ce au descoperit cercetătorii

Metodă inedită pentru salvarea Marii Bariere de Corali. Ce au descoperit cercetătorii
IT & Media
În ultimii ani, recifele de corali din întreaga lume au început să sufere din cauza încălzirii globale și creșterii temperaturii apei. Cercetătorii cred însă că au găsit o soluție pentru a-i salva.

Fenomenul de albire/decolorare a coralilor este mai evident în ultimii 5 ani. Din cauza temperaturilor mai ridicate ale apei, coralii îndepărtează algele care trăiesc în ei și astfel își pierd culoarea.

Această decolorare îi pune însă în pericol, iar extinderea fenomenului poate afecta ecosistemele marine. În 2016, decolorarea a afectat 30% din Marea Barieră de Corali, iar anul acesta fenomenul a fost observat din nou. Totuși, unii corali își pot reveni, iar oamenii de știință susțin că au găsit o soluție pentru a-i ajuta, scrie Daily Mail.

Experții de la Fundația Marii Bariere de Corali, organizație non-profit din Australia, au făcut experimente în laborator și au ajuns la concluzia că bacteriile probiotice pot ajuta la regenerarea coralilor.

Aceste bacterii benefice, care se regăsesc și în unele alimente pe care le consumă oamenii (în special în iaurt) și ne asigură o digestie sănătoasă, ar putea ajuta coralii să suporte mai ușor temperaturile ridicate ale mărilor. În cadrul testelor, coralii care au fost hrăniți cu probiotice erau mai sănătoși și rezistau mai bine la temperaturi foarte ridicate.

Experimentele au demonstrat că există mai multe tipuri de probiotice care sunt potrivite pentru anumite specii de corali.

Specialiștii trebuie să găsească însă o metodă prin care să poată aplica acest tratament cu probiotice pe scară largă, în recifele de corali, nu doar în laborator.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus