Stiri de ultima ora

Maria Grapini se poziţionează drept mediator în subiectul Huawei. Va susţine o dezbatere cu Huawei şi cu ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu

Maria Grapini se poziţionează drept  mediator  în subiectul Huawei. Va susţine o dezbatere cu Huawei şi cu ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu
IT & Media
Maria Grapini se poziţionează drept mediator în subiectul Huawei. Va susţine o dezbatere cu Huawei şi cu ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Sep 2019, 11:30

Europarlamentarul PSD Maria Grapini va susţine la Parlamentul European o dezbatere pe tema Huawei, împreună cu controversata companie chinezească Huawei, cu ministrul Comunicaţiilor, transmite Newseek . 

De asemenea, la dezbatere au mai fost invitaţi şi şi ambasadorul Chinei la Uniunea Europeană, Zhang Min, precum şi cel american, Gordon Sondland.

Acesta din urmă a declarat recent , la București, că unul dintre scopurile memorandumului semnat de România și SUA este ca țara noastră să devină "liberă de Huawei".

Dezbaterea este programată să aibă loc pe 16 octombrie.

Demersul Mariei Grapini vine la nici 24 de ore după ce preşedintele Autorităţii Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), Sorin Grindeanu, să transpună în legislație memorandumul încheiat cu Statele Unite pe tema 5G, însă că nu ar fi primit niciun răspuns.

"Acest memorandum trebuie transpus în legislație primară pentru că nu ține loc de lege. (...) Noi am terminat perioada de consultare publică, am primit observații din partea operatorilor, dar licitația propriu-zisă pentru 5G este legată și de această componentă, acest memorandum. Dacă nu se va reuși s-ar putea să fim în situația de a amâna licitația pentru anul viitor”, a declarat președintele ANCOM miercuri.

În plus, în cazul unei anulari a licitaţiei, bugetul de stat ar putea suferi o pierdere de 2 miliarde de lei.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus