Stiri de ultima ora

Lovitură dură pentru Intel! Apple renunță la contractul de furnizare a modemurilor 5G pentru iPhone

Lovitură dură pentru Intel! Apple renunță la contractul de furnizare a modemurilor 5G pentru iPhone
IT & Media
Apple și Qualcomm a ajuns în final la o înțelegere, după ani de zile de procese și acuzații reciproce.

În urma finalizării procesului, Qualcomm va produce în continuare procesoarele pentru iPhone, dar și noile modemuri 5G, care vor introduse probabil începând cu anul viitor.

La scurt timp, Intel a anunțat oficial că renunță la înțelegerea cu Apple și nici nu va fabrica modemuri 5G pentru alți producători de smartphone.

Toate eforturile companiei în direcția dezvoltării tehnologiei 5G se vor axa pe modemurile pentru laptopuri și pe rețeaua wireless 5G.

Desigur, Intel nu și-a justificat decizia invocând înțelegerea dintre Apple și rivalul Qualcomm, dar comunicatul a fost dat imediat după finalizarea procesului dintre cei doi, prin urmare nu poate fi o simplă coincidență, scrie Phone Arena.

În urma finalizării procesului, Qualcomm și Apple au semnat un contract exclusiv pe 6 ani pentru furnizarea de modemuri destinate dispozitivelor cu iOS.

Intel ar putea produce modemuri și procesoare pentru telefoanele cu Android, dar probabil că renunțarea la contractul cu Apple este o pierdere prea mare, astfel încât nu mai justifică investițiile în această direcție.

Bob Swan, CEO Intel, a declarat că dezvoltarea tehnologiei 5G pe telefoanele mobile nu va aduce rezultatele dorite sau avantaje clare pentru compania care produce modemurile.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus