Stiri de ultima ora

Lexar lansează primul card SD de 1 TB (Accesorii)

Lexar lansează primul card SD de 1 TB (Accesorii)
IT & Media
Primul prototip de card SD cu capacitate de 1 TB a fost prezentat în toamna anului trecut de către SanDisk, însă Lexar este primul brand care aduce un astfel de produs pe piaţă. Acesta face parte din gama „Professional” şi este în mare parte un card SDXC obişnuit, doar că oferă o capacitate dublă faţă de ceea ce era disponibil până în acest moment.

Lexar Professional 633x nu este o serie nouă de carduri. Aceasta oferea deja modele de 16, 32, 64, 128, 256 şi 512 GB, însă începând de acum este disponibilă şi în variantă de 1 TB. La capitolul performanţă, cardul nu impresionează faţă de alte modele din trecut, fiind capabil să scrie la viteze de până la 70 MB/s şi să citească la 90 MB/s. Astfel, citirea întregului card nu va fi tocmai rapidă, Lexar optând pentru încadrarea acestui model în standarul UHS-I.

După cum probabil v-aţi fi aşteptat deja, preţul acestui card nu este deloc „accesibil”. La 500 de dolari, acesta este cam la fel de mare precum cel al unui SSD de 1 TB profesional, cu viteze de citire de peste 3 GB pe secundă (precum Samsung 970 Pro, de exemplu). Desigur, cei care filmează foarte mult vor aprecia faptul că acum există o soluţie care le permite să înregistreze mai mult material 4K înainte de a fi nevoiţi să schimbe cardul.  
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus