Stiri - Editia din date de 25-06-2018

Arhiva stiri din data de:
25-06-2018 Stiri de ultima ora din

In Romania, doar 19% dintre business-uri sunt digitalizate. Ce implica acest lucru?

IT & Media
Romania este pe ultimul loc in UE la capitolul digitalizare, conform ultimului raport DESI (Digital Economy and Society Index) realizat de Comisia Europeana. Integrarea platformelor digitale este vitala, iar companiile care au inteles acest lucru au de castigat pe termen lung.

Alex Goaga , New Media Ultima ora

Digitalizarea proceselor de lucru creste productivitatea si chiar imbunatateste relatiile interpersonale din companie. Prin simplul fapt ca preia din sarcinile repetitive, tehnologia le ofera angajatilor posibilitatea de a se concentra pe alte sarcini, mai creative si generatoare de solutii.

Pentru o companie care in fiecare noapte emite 4.000 de facturi la nivelul tarii, digitalizarea lor a fost solutia ideala. In acest context Elit, una dintre cele mai importante companii de pe piata de produse din carne si mezeluri din Romania, a apelat la servicii specializate pentru a porni digitalizarea sarcinilor de lucru.

Sarcinile repetitive lasate in seama algoritmilor

Evidenta facturilor a fost mult timp efectuata manual de angajati care apelau la solutii de arhivare clasice, pe hartie. Modul acesta de lucru producea intarzieri de pana la doua saptamani.

Din momentul in care a fost implementata platforma de content management, care functioneaza precum o arhiva electronica centralizata pe termen lung si foarte lung, au fost inlocuite definitiv arhivele clasice greu de gestionat. Astfel, documentele se afla la dispozitia oricarui departament care are nevoie rapid de informatiile respective.

Digitalizarea inseamna mai multa flexibilitate pentru angajati

Daca in trecut era nevoie de 3 persoane care sa urmareasca debitul facturilor si sa tina aceasta evidenta pe hartie, in prezent, munca acestora s-a diversificat. Li s-a creat oportunitatea de a realiza si alte task-uri importante, precum supravegherea intregului proces de tranzit al facturilor, care a dus la imbunatatirea relatiei de comunicare cu agentii de teren.

Platforma de content management adoptata permite digitalizarea a sute de facturi simultan, indexarea si cautarea cu doar cateva click-uri in documente de tip PDF sau imagine si arhivarea in cloud sau pe server local.

Seful departamentului de IT din cadrul companiei observa cat de mult s-a imbunatatit procesul de lucru:

„Avantajul e ca avem in arhiva electronica facturile returnate cu stampila si semnatura, le putem verifica oricand. Daca un client ne cere vreo factura nu mai este necesar sa cautam factura in arhiva fizica, putem cauta direct in DocuWare, acesta este marele avantaj”, spune Adrian Cojocariu.

In Romania doar 19% dintre business-uri sunt digitalizate, dintre care doar 4% folosesc facturi digitale. Totusi, cele care lucreaza cu astfel de solutii identifica o serie de beneficii:Va recomandam sa cititi si :
14
dec.
aries transilvania cat investesc companiile in digitalizare
IT & Media
Companiile din regiunea Nord Vest investesc anual, in medie, 12 din cifra de afaceri pentru digitalizare. Ponderea cifrei de afaceri curente datorate digitalizarii este de circa 18 , un indicator al profitabilitatii...

26
mai.
p adrian ichim despre industria de digital din romania
IT & Media
Principala provocare pentru o agentie de digital este sa reuseasca sa transmita clientului natura serviciului de care acesta va beneficia, crede Adrian Ichim, fondatorul agentiei digitale Advanced Ideas. 1. Care...

03
sep.
mihai cepoi sap a deveni atractiv este cheia catre succesul oricarui recrutor
Economic
Digitalizarea HR este un tren care pleaca spre o destinatie mai atractiva, cu multe locuri deja ocupate , spune Mihai Cepoi, solution sales executive SAP, intr un interviu acordat wall street . In ziua...

12
dec.
blidarus softelligence cum a ajuns la 35 milioane de euro si au dezvoltat fintech os
IT & Media
A fost cel mai bun an. Facem 10 ani. Primii doi ani au fost mai discreti. Vom inchide cu aproape 3, 5 milioane de euro, cu 70 mai mult decat anul...

28
apr.
factura detaliata cand si cum o poti primi
IT & Media
Utilizatorii serviciilor de telefonie, internet sau televiziune au dreptul sa solicite facturi detaliate pentru a vedea modul in care au fost tarifate serviciile folosite, indiferent daca detin un abonament sau folosesc...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluare/reevaluare active Wagner Invest Evaluare/reevaluare active Wagner Invest
Evaluare/reevaluare active
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : IT & Media:
Artilcole stiri grupate pe subiecte