Stiri - Editia din date de 11-10-2018

Stiri de ultima ora din

Impactul influencerilor asupra consumatorilor romani: in ce categorii de produse reusesc sa determine o achizitie

IT & Media
Alimentele sunt singura categorie in care influencerii pot genera un impact direct in achizitionarea unui produs, in cazul telefoanelor mobile este nevoie de un mix de influenceri pentru a reusi acoperirea intregii palete de nevoi, in timp ce in categoria automobilelor impactul influencerilor se rezuma in a determina publicul sa vorbeasca despre brand. Sunt cateva dintre concluziile studiului Starcom Influence Me.

Conceptul de Influencer Marketing a devenit extrem de popular in ultimii ani, iar brandurile dedica timp si resurse mai mult ca niciodata acestei tactici pentru a influenta intr-o ultima instanta decizia de cumparare a consumatorilor.

Starcom Romania a urmarit impactul Influencerilor asupra consumatorilor din Romania, anul acesta urmarind unde anume pot interveni acestia in procesul de cumparare al diferitelor categorii, pentru a vedea intr-un final la ce tip de obiective pot raspunde in strategia unui brand.

Astfel, editia din acest an analizeaza impactul creat de Influenceri in categorii de produse precum cosmetice si produse de ingrijire personala, telecom, servicii bancare, alimente si bauturi, automobile, hipermarket-uri si produse pentru casa, decor si DIY. Un plus adus de studiul din acest an este faptul ca a fost aplicat si de echipa Starcom Bulgaria, completand rezultatele din Romania cu particularitati specifice fiecarei piete.

Urmand structura din anii trecuti, studiul a impartit Influencerii in 3 categorii: „Profesionistii” - persoanele cu expertiza intr-un anumit domeniu, „Oamenii ca noi” - influentatorii care si-au castigat audienta in online prin furnizarea constanta a unor informatii relevante pentru un anumit segment, „Celebritatile” – persoane cu notorietate crescuta (e.g. actori, cantareti, prezentatori TV).

Cosmetice si produse de ingrijire personala

Consumatorii simt nevoia sa vada dincolo de imaginea unei celebritati pentru a considera achizitionarea unui produs. Chiar si pentru cosmetice, oamenii cauta experiente relevante si o poveste in jurul produsului respectiv.

Daca ne uitam la rezultatele obtinute de Starcom Bulgaria, unde cea mai mare influenta pentru categoria de cosmetice si produse de ingrijire personala o au „Profesionistii”, putem spune ca in Romania „Celebritatile” sunt considerate a fi informate cu privire la aceasta categorie, fiind privite ca niste profesionisti.

Influenta „Celebritatilor” este importanta in procesul de decizie, din momentul in care consumatorul descopera brandul, afla mai multe informatii despre produsele sale, alege sa le incerce si continua sa le foloseasca si in viitor ca parte din produsele preferate.

Telecom si telefoane mobile

Aceasta categorie este in continua crestere si genereaza schimbari in comportamentul consumatorilor. Din studiu reiese faptul ca este nevoie de un mix de Influenceri pentru a reusi acoperirea intregii palete de nevoi, vechi si noi, descoperite de consumatori.

„Profesionistii” contribuie la modul in care un nou produs este perceput ca fiind de incredere si in a-i face cunoscute functionalitatile. „Celebritatile” fac aspirational noul brand sau produs. „Oamenii ca noi” ajuta la popularizarea noilor lansari de produse si simplifica procesul de decizie prin impartasirea propriei experiente cu un anumit produs.

In ritmul rapid in care apar noi device-uri si servicii, consumatorii trebuie sa ia o decizie la fel de repede cu privire la produsele cu o valoare mare, asadar apeleaza la Influenceri pentru a scurta procesul de decizie si pentru a le intelege mai bine beneficiile.

Produse si servicii bancare

Increderea este caracteristica principala in alegerea unui Influencer pentru a endorsa un produs bancar. Aici statusul si nivelul de experienta al Influencer-ului este direct proportional cu nivelul de incredere pe care publicul sau i-l acorda.

Sunt singura categorie unde Influencerii pot determina publicul sa vorbeasca despre un brand, pe langa a-l ajuta sa inteleaga beneficiile si eventuala nevoie de a face o schimbare

Retail (DIY, produse de decor, hyper si supermarket-uri)

„Oamenii ca noi” si „Profesionistii” care folosesc produse dintr-un anumit magazin, sunt considerati nu doar Influenceri, ci si clienti ai retailer-ului respectiv.

Acesta este si principalul motiv pentru care ei intervin direct in faza de testare si cumparare a unui produs. Fiind o categorie cu un nivel ridicat din punct de vedere al promotiilor, oamenii se asteapta la concursuri in activarile Influencerilor.

Studiul a fost realizat in perioada 29 august – 5 septembrie, pe un esantion de 1652 de respondenti, cu varsta peste 18 ani, care locuiesc in mediul urban.

Agentia Starcom MediaVest Group este parte din cea mai mare retea de media din lume, SMG Worldwide, si din grupul de comunicare Leo Burnett.Cu o experinta de mai bine de un deceniu in industria romaneasca de comunicare, agentia enumera totodata specializari diverse ale departamentelor si oamenilor sai, precum Consumer Understanding, Inovatie, Digital, Planning, Buying sau Proiecte Speciale.Va recomandam sa cititi si :
31
aug.
 marketing in direct spune mi cui vrei sa te adresezi ca sa ti spun ce tip de influencer sau software si se potriveste
Economic
A 9a editii a Conferintei „Marketing în Direct , care se va desfășura pe 26 septembrie la  Clubul Diplomatic, se dorește a fi un eveniment care se bucură anual de participarea...

31
aug.
spune mi cui vrei sa te adresezi ca sa ti spun ce tip de influencer sau software ti se potriveste
IT & Media
In strategiile de marketing castiga teren solutiile care nu doar promit viralizarea, ci o si garanteaza. Influencer Marketing ul nu este doar o unealta inteligenta, care iti genereaza return of investment, este solutia...

08
sep.
puterea influence marketing treci peste barierele traditionale ale marketingului si testeaza
Economic
Vremurile se schimba si marketerii trebuie sa tina pasul. Oricat de bine ar fi functionat in trecut regulile marketingului traditional, chiar daca inca se mai aplica pe alocuri, era digitala...

18
dec.
black friday 2017 si 2018 perspectiva cumparatorului roman
Economic
Oamenii acordă atenţie acestui fenomen datorită perioadei mai lungi de promoţii, dar nu intenţionează neapărat să şi cumpere. Pentru achiziţie aşteaptă weekend ul propriu zis de Black Friday. Perioada crescută de atenţie...

18
feb.
IT & Media
Valentine’s Day a generat celor peste 300 de magazine online din 2Parale vanzari mai mari cu 40 50 fata de perioada similara a anului trecut. Cumparatorii online au acordat mai multa...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : IT & Media:
Artilcole stiri grupate pe subiecte