Stiri de ultima ora

Huawei România, inclusă de SUA pe bdquo;lista neagră a companiilor. Producătorul ar putea avea interdicție și în România

Huawei România, inclusă de SUA pe bdquo;lista neagră  a companiilor. Producătorul ar putea avea interdicție și în România
IT & Media
Compania Huawei poate continua relațiile de afaceri cu partenerii americani doar până în luna noiembrie a acestui an.

Autorităție din SUA au extins licența temporară acordată Huawei, dar după această dată viitorul ei devine incert.

Între timp, potrivit publicației Profit.ro, Huawei România, filiala locală a gigantului chinez, a fost la rândul său inclusă pe lista neagră a societăților care nu pot face afaceri cu parteneri din SUA decât în urma unor aprobări speciale. 

În total, 46 de companii afiliate Huawei și filiale locale au fost incluse pe această listă, autoritățile de la Washington invocând riscuri legate de securitatea națională.

Recent, președintele american Donald Trump s-a întâlnit cu omologul său român, Klaus Iohannis, iar printre subiectele discutate s-a numărat și Huawei. Astfel, este foarte posibil ca în urma unei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Huawei să primească o interdicție și în România.

Aceasta nu va viza însă vânzarea de telefoane sau laptopuri, ci intrarea companiei pe piața de telecomunicații locale cu echipamente 5G. Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, a declarat la RFI că este foarte posibil ca producătorul chinez să nu fie lăsat să se implice în dezvoltarea rețelelor 5G din România. 

Echipamentele 5G ar putea fi folosite pentru activități de spionaj în favoarea guvernului chinez, susțin autoritățile americane. În afară de Huawei, cei mai importanți producători de echipamente pentru rețelele 5G sunt Nokia și Ericsson.

Dacă nu va ajunge la o înțelegere cu SUA, Huawei va fi nevoit să folosească pe dispozitivele sale un sistem de operare propriu, care să înlocuiască Android și Windows. De asemenea, va trebui să găsească alți parteneri sau să producă singur diferite componente pentru produsele sale, pe care le cumpără în prezent de la parteneri americani cum sunt Qualcomm și Intel.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus