Stiri de ultima ora

Huawei: „nu ne vom întoarce la servicii Google pe telefoane” (Telefoane mobile)

Huawei: „nu ne vom întoarce la servicii Google pe telefoane” (Telefoane mobile)
IT & Media
Încă de la momentul în care SUA a blocat software-ul celor de la Google pe dispozitivele Huawei, fanii, cât şi reprezentanţii companiei au sperat ca această situaţie să fie doar una temporară. Acum că a trecut mai bine de jumătate de an, iar cel mai recent telefon de top al companiei a fost deja livrat fără servicii Google, se pare că atitudinea faţă de serviciile Google s-a schimbat. Conform unui reprezentant Huawei, compania nu se va întoarce la Google Mobile Services nici dacă SUA renunţă la restricţii.

Declaraţia a fost oferită de Fred Wangfei, Country Manager pentru Huawei Austria, pentru publicaţia Der Standard şi pare să reprezinte poziţia oficială a companiei la nivel mondial. În ciuda declaraţiilor precedente, care spuneau că dacă ar putea folosi aplicaţiile Google, Huawei are capacitatea de a lansa o actualizare a doua zi pentru a le oferi clienţilor pe dispozitivele lor, acea portiţă a fost închisă permanent.

Motivul este faptul că prin astfel de metode, Huawei ar putea fi folosită drept monedă de schimb în conflictele economice dintre SUA şi China şi în viitor. Ridicarea restricţiilor ar putea fi doar temporară, acestea putând fi aplicate oricând în viitor. Astfel, renunţând permanent la Google şi serviciile sale, compania îşi asigură independenţă de SUA. Practic, Huawei doreşte acum să creeze un al treilea ecosistem, pe lângă Android şi iOS, care să concureze cu acestea.

Noua soluţie nu va fi foarte diferită faţă de ceea ce am văzut până acum. EMUI 10 şi următoarele versiuni ale sistemului de operare Huawei vor rămâne bazate pe versiunea open source de Android, iar Huawei Mobile Services vor continua să evolueze. Der Standard spune că în 2020, Huawei plănuieşte să investească 3 miliarde de dolari în dezvoltarea HMS, cu încă un miliard care să meargă în eforturile de marketing în afara Chinei. Momentan, Huawei oferă alternativă la doar 24 dintre cele 60 de servicii Google, însă speră ca pe viitor să ajungă la paritate de funcţii.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus