Stiri de ultima ora

Huawei lanseaza un nou sistem de operare ,,complet diferit de Android si iOS"

Huawei lanseaza un nou sistem de operare ,,complet diferit de Android si iOS
IT & Media
In cadrul Conferintei Dezvoltatorilor Huawei, Huawei a lansat HarmonyOS – un nou sistem de operare distribuit de tip microkernel-based, creat pentru a oferi o experienta coerenta de utilizare pe multiple dispozitive si in orice scenariu.

Richard Yu, presedinte executiv al Huawei Consumer Business Group, a explicat ratiunea ce a stat la baza dezvoltarii noului sistem de operare. "Intram intr-o era in care oamenii se asteapta la o experienta inteligenta si holistica pe multiple dispozitive si in orice scenariu. Pentru a sprijini acest lucru, am considerat important sa avem un sistem de operare cu capabilitati imbunatatite de functionare pe platforme multiple. Aveam nevoie de un sistem de operare care suporta orice scenariu, care poate fi folosit pe o gama larga de dispozitive si platforme si care poate raspunde cererii consumatorilor pentru latenta scazuta si securitate puternica."

"Acestea ne-au fost scopurile cu HarmonyOS," a continuat el. "HarmonyOS e complet diferit de Android si iOS. Este un sistem de operare distribuit, de tip microkernel-based, ce ofera o experienta omogena in orice scenariu. Are o arhitectura securizata si de incredere si suporta o colaborare unitara pe multiple dispozitive. Va puteti dezvolta initial aplicatiile, ca apoi sa le distribuiti flexibil pe o gama de dispozitive diferite."

In mod traditional, noile sisteme de operare sunt lansate alaturi de noi tipuri de dispozitive. Chiar si acum zece ani, Huawei a vizualizat un viitor in care inteligenta se va integra unitar in orice aspect al vietilor noastre, incepând sa exploreze modalitatile prin care putea sa ofere aceasta experienta – una ce trebuia sa transcenda barierele spatiului fizic si sa opereze pe dispozitive hardware si platforme diferite..

HarmonyOS este un sistem de operare compact dar cu functionalitati puternice, si va fi folosit initial pe dispozitive inteligente precum ceasuri inteligente, ecrane inteligente, sisteme incorporate in vehicule si difuzoare inteligente. Prin aceasta implementare, Huawei urmareste sa puna bazele unul ecosistem integrat si partajat pe multiple dispozitive, sa creeze un mediu runtime securizat si fiabil si sa ofere o experienta holistica inteligenta la fiecare interactiune cu fiecare dispozitiv.

HarmonyOS – Patru caracteristici tehnice clare

O experienta inteligenta adaptata oricarui scenariu stabileste un standard inalt al conectivitatii, deci HarmonyOS a fost creat cu patru caracteristici tehnice clare pentru a indeplini promisiunea facuta consumatorilor.

1. Unitar: Primul sistem de operare cu arhitectura distribuita, oferind o experienta unitara pe multiple dispozitive

Adoptând arhitectura distribuita si tehnologia virtual bus distribuita, HarmonyOS ofera o platforma comuna de comunicatii, management distribuit al informatiilor, alocare distribuita a operatiunilor si periferice virtuale. Cu HarmonyOS, dezvoltatorii de aplicatii nu se vor mai confrunta cu tehnologia aferenta aplicatiilor distribuite, putând sa se concentreze pe propria logica individuala de servicii. Dezvoltarea aplicatiilor distribuite va fi mai simpla ca niciodata. Aplicatiile construite pe HarmonyOS pot rula pe dispozitive diferite, oferind totodata o experienta unitara si colaborativa in orice scenariu.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus