Stiri de ultima ora

Franța ar putea acorda chinezilor de la Huawei acces limitat la realizarea reţelelor 5G

Franța ar putea acorda chinezilor de la Huawei acces limitat la realizarea reţelelor 5G
IT & Media
Ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, a anunțat astfel că ” Huawei nu va fi exclus din reţeaua 5G în Franţa”. 

Totodată, Bruno Le Maire a dat asigurări că ”interesele de suveranitate” ale Franţei vor fi protejate, precizând că ar putea fi pivilegiați furnizorii europeni Nokia şi Ericsson. 

Acesta a precizat însă că ”dacă Huawei va înainta o ofertă mai bună într-un moment sau altul din punct de vedere tehnic sau al preţului, atunci ar putea avea acces la reţeaua 5G în Franţa”.

De asemenea, ministrul a precizat că ”în cazul instalaţiilor critice, al facilităţilor militare, dacă există zone nucleare în apropiere, vom stabili anumite restricţii pentru a ne proteja interesele suverane”.

Poziția autorităților franceze vine în contextul în care Londra a acceptat o participare limitată a Huawei la realizarea viitoarelor reţele 5G din Regatul Unit, deși SUA fac apel la statele europene să nu colaboreze cu compania chineză. 

Fără a anunța o poziție tranșantă, cancelarul german, Angela Merkel, s-a declarat, în luna decembrie, că împotriva excluderii a priori a vreunei societăţi anume, dar a dat asigurări că vor fi luate toate măsurile pentru a fi garantată securitatea infrastructurilor de telecomunicaţii germane.

Considerată a fi cea mai avansată pe plan global la capitolul 5G, compania Huawei a anunţat că va deschide unităţi de producţie în Europa.

În contextul introducerii tehnologiei 5G în  Uniunea Europeană, amintim că europarlamentarul Traian Băsescu a susținut recent că aceasta este o ocazie de relansare a încrederii în interiorul Uniunii Europene. 
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus