Stiri de ultima ora

Essential Phone 2 ar putea fi primul cu o cameră ascunsă sub display, fără decupaj (Telefoane mobile)

Essential Phone 2 ar putea fi primul cu o cameră ascunsă sub display, fără decupaj (Telefoane mobile)
IT & Media
Essential Phone (PH1)  a fost un smartphone foarte interesant la momentul lansării din punct de vedere al construcţiei şi design-ului, însă o serie de decizii ciudate referitoare la cameră, disponibilitatea redusă şi preţul foarte ridicat l-au ţinut departe de pasionaţii de tehnologie mobilă. În ciuda vânzărilor scăzute însă, Essential încă oferă actualizări pentru acest model, iar ultimele zvonuri sugerează că un Essential Phone 2 (PH2) ar putea fi lansat anul acesta, cu un display avansat, care poate să ascundă camera complet sub un panou LCD sau OLED.

Conform unor imagini publicate de Slashgear, Essential PH2 ar putea fi primul smartphone din lume care renunţă complet la notch, panou perforat sau cameră foto retractabilă (compania are brevete pentru astfel de design-uri). Planurile descriu un panou LCD sau OLED, care poate deveni transparent la comandă, pentru a permite camerei foto să poată fi folosită, în ciuda faptului că este poziţionată în spatele ecranului. Într-o manieră similară ar putea funcţiona şi un senzor de lumină ambientală, care să modifice luminozitatea ecranului în funcţie de nevoile utilizatorului.

Nu este clar însă cum ar putea fi realizat un astfel de panou, însă smartphone-ul ar putea ajunge pe piaţă foarte curând, poate chiar anul acesta. Având în vedere că Essential PH1 a fost lansat în vara lui 2017, nu ar fi foarte ieşit din comun să aflăm detalii oficiale cândva în perioada iunie-august 2019.

Dacă într-adevăr Essential poate realiza un smartphone echipat cu această tehnologie, modelul PH2 ar putea revoluţiona design-ul smartphone-urilor din toată industria, multe companii urmărind realizarea unui dispozitiv cu ecran complet pe partea din faţă, care să nu folosească compromisuri pentru a găzdui o cameră foto frontală.

Mai multe companii au ales să folosească un design cu slide, sau o cameră activată de motoraşe, însă aceste modele nu pot fi făcute să reziste la apă şi praf. Alte companii continuă să folosească notch-ul, un artificiu de design pe care Essential l-a folosit pe modelul PH1, cât şi noul orificiu în display. Vivo în schimb pare să fi renunţat complet la camera frontală pentru modelul concept Apex 2019, ceva ce nu va fi tocmai apreciat de cei care obişnuiesc să realizeze multe selfie-uri.

Interesant este faptul că în imaginile cu Essential PH2 apare şi un jack de căşti, ceva ce telefonul original nu oferea, compania lansând de curând un accesoriu modular pentru acesta care permite ataşarea căştilor cu jack.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus