Stiri de ultima ora

DxOMark: iPhone XR are cel mai bun sistem single-camera de pe piaţă (Telefoane mobile)

DxOMark: iPhone XR are cel mai bun sistem single-camera de pe piaţă (Telefoane mobile)
IT & Media
Ştiam încă de la sfârşitul lunii octombrie că iPhone XR este un smartphone care beneficiază de o cameră excelentă, însă DxOMark vine acum cu dovada ştiinţifică: acesta este cel mai performant telefon cu o singură cameră la capitolul foto. În jurul său găsim exclusiv modele de telefoane cu două sau mai multe camere, acesta fiind primul dispozitiv de acest gen care a depăşit scorul de 100 de puncte.

Nici nu este de mirare că iPhone XR reuşeşte să atingă o performanţă atât de înaltă în topul telefoanelor testate pe DxOMark. Acesta beneficiază de o cameră identică faţă de cea de pe iPhone XS, telefonul care se află pe locul al doilea în acest moment, singura diferenţă fiind lipsa camerei cu zoom. A fost lăudată plaja dinamică a camerei, captura detaliilor indiferent de condiţiile de iluminare, culorile plăcute şi focalizarea rapidă la capitolul foto, însă lipsa unei camere secundare duce la un zoom de calitate slabă. De asemenea, în lumină slabă apare un zgomot de imagine foarte pronunţat, în timp ce modul portret nu poate realiza un efect de blur realist în spatele subiectului.

DxOMark încă nu a testat modelele mai noi de la Huawei şi Google, Mate 20 Pro şi Pixel 3, însă cu siguranţă acestea vor fi următoarele care se vor lupta pentru locul întâi în top. De asemenea, Galaxy A7 şi Galaxy A9, telefoanele cu trei, respectiv patru camere de la Samsung sunt complet absente de pe pagina DxOMark.

Articole similare :
comments powered by Disqus