Stiri de ultima ora

Dota 2: Despre Invictus Gaming

Dota 2: Despre Invictus Gaming
IT & Media
Invictus Gaming este una dintre cele mai vechi organizații chineze din circuitul profesionist de Dota 2. Este, de asemenea, și una dintre cele mai titrate. Pe de altă parte, dea lungul timpului, a avut un parcurs foarte inconsecvent, mai ales în intervalul 2015-2016, lucru care a coincis cu o politică dezastruoasă de transferuri – un fenomen destul de frecvent întâlnit în e-sports. De fapt, intervalul 2015-2016 a fost unul în care Invictus și-a distrus în repetate rânduri echipa, lecție pe care rămâne de văzut dacă a învățat-o până în 2018.

Invictus Gaming în 2011

Intrarea în circuitul profesionist de Dota 2 a fost făcută într-un mod destul de abrupt pentru Invictus, echipa sărind peste orice competiție pregătitoare și participând direct la cea mai importantă, The International 2011. Acolo a ocupat un loc 5-6, posibil și datorită faptului că nivelul echipelor era, în general, mai scăzut. De exemplu, este greu de crezut că acum, o echipă nouă ar putea să ia un loc 5-6 la The International fără să aibă, în prealabil, o experiență considerabilă la nivel profesionist înalt.

Invictus Gaming în 2012

Deși acest an nu a fost unul strălucit, a fost cel în care echipa a cunoscut cea mai mare stabilitate a componenței și în care creșterea ei valorică s-a produs într-un mod natural – adică gradual și în urma susținerii de competiții, nu ca urmare a unor transferuri de la echipe mai bune. Și punctul culminant l-a reprezentat câștigarea The International 2012, un lucru deloc de neglijat pentru o echipă atât de tânără.

Invictus Gaming în 2013

Nu la fel au stat lucrurile și în anul următor, care deși a început destul de bine, pe parcursul primăverii și al verii, echipa a obținut numai locuri mediocre sau sub-mediocre. Și pe tot parcursul anului, Invictus nu a câștigat nicio competiție majoră internațională. Astfel că, în cele din urmă, la doi ani de la ultimul transfer, Invictus a realizat primele două modificari de lot.

 Invictus Gaming în 2014

În 2014, posibil și ca urmare a celor două transferuri recent efectuate, Invictus a avut rezultate foarte bune, mai ales în prima

parte a anului, și mai ales înainte de The International 2014. Problema a fost că o mare parte a rezultatelor bune au fost obținute la competiții naționale – deci cu un nivel general mai scăzut decât al celor internaționale.

Prin urmare, nu ar fi exclus ca tocmai această lipsă a meciurilor jucate la nivel internațional să fi contribuit la obținerea doar a unui mediocru loc 7-8 la The International 2014, rezultat care, ulterior, a dus la efectuarea a două noi schimbări de componență. Problema cu aceste transferuri a fost că, judecând strict după rezultatele cae au urmat, jucătorii aduși au fost mai slabi decât cei cedați.

Invictus Gaming în 2015

După un început slab de an, echipa a câștigat un turneu internațional major – mai exact Major All Stars Dota 2 Tournament – la nouă luni de la ultima victorie de acest gen – care fusese obținută la ESL One Frankfurt 2014. Doar că acesta a fost  singurul turneu major internațional câștigat în 2015. Au mai existat și alte rezultate bune, precum un loc doi la Red Bull Battle Grounds sau la StarLadder StarSeries Season 12, dar marea majoritate a competițiilor s-au încheiat cu rezultate slabe sau, cel mult mediocre. Iar locul 9-12 obținut la The International 2015 a fost simptomatic pentru contra-performanțele anului următor, la care, foarte probabil, au contribuit și numeroasele schimbări de componență efectuate de organizație imediat după acel concurs.

Articole similare :
comments powered by Disqus