Stiri de ultima ora

Digi Mobil trece datele 4G în banda de 900 MHz

Digi Mobil trece datele 4G în banda de 900 MHz
IT & Media
Proiectul Digi Mobil a fost derulat cu rezultate optime în județul Argeș și se va extinde gradual în lunile următoare și în alte zone ale țării. În paralel cu adoptarea standardului 4G în banda de frecvențe de 900 MHz, operatorul de telefonie va utiliza și tehnologia 2G.

”Încă de la prezentarea ofertei de telefonie mobilă, în 2007, a Grupului Digi | RCS & RDS ne-am propus să aducem pe piața locală cele mai bune servicii de telefonie mobilă și date mobile la cele mai competitive prețuri. Pentru a ne atinge acest obiectiv, am investit continuu în dezvoltarea rețelelor 3G și 4G, în reţeaua de fibră optică, am achiziționat cele mai performante echipamente și am adoptat cele mai inovatoare soluții disponibile în domeniu, am recrutat și pregătit unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, am redesenat și reinventat constant ofertele comerciale”, a declarat Vicepreședintele CA al Digi | RCS & RDS, Valentin Popoviciu.

În prezent, rețeaua Digi Mobil 3G acoperă 99,5% din populația României, iar rețeaua 4G, dezvoltată până acum în benzile de 2100 și 2600 Mhz, a ajuns la o acoperire de 75% a populației, fiind acoperite inclusiv tunelurile metroului. Din iunie anul acesta , compania a dobândit noi capabilități, prin punerea în funcțiune a primelor stații de emisie 5G în banda de frecvență 3500 Mhz. Primele stații de emisie 5G sunt în cele mai aglomerate zone din București, Constanța (inclusiv Mamaia), Iași, Cluj-Napoca și Oradea, fiind urmate de Sinaia, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov, Brașov, Timișoara, Craiova, Sibiu și Brașov, pe Valea Prahovei.

The post Digi Mobil trece datele 4G în banda de 900 MHz appeared first on Revista connect Romania.

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus