Stiri de ultima ora

CHUWI lansează Aerobook, unul dintre cele mai ieftine ultraportabile cu procesor Intel Core M (Laptopuri)

CHUWI lansează Aerobook, unul dintre cele mai ieftine ultraportabile cu procesor Intel Core M (Laptopuri)
IT & Media
Producător asiatic cunoscut mai ales pentru oferta de tablete şi laptopuri low-cost, CHUWI a prezentat la ediţia de anul acesta a expoziţiei Mobile World Congress un nou rival pentru gama de portabile MacBook Air.

CHUWI Aerobook se prezintă într-o carcasă de 1.2 kg integral metalică, măsurând doar 3.5 mm în cel mai subţire punct. Designul foarte suplu este păstrat şi în regiunea ecranului, foarte subţire şi încadrat cu o ramă îngustă pe toate cele patru laturi. Ecranul de tip IPS foloseşte rezoluţie Full HD, întinsă pe o diagonală de 13.3”.

La interior, CHUWI Aerobook adăposteşte o configuraţie bazată pe procesorul Intel Core m3-6Y30, un model dual-core + HT realizat folosind procesul de fabricaţie pe 14 nm, având o frecvenţă maximă de 2.2GHz în modul boost (900MHz frecvenţă de bază). Configuraţia este asistată cu 8GB memorie RAM şi 128 GB spaţiu de stocare găzduit pe un SSD intern. În mod surprinzător pentru un laptop din categoria ultraportabilelor, CHUWI Aerobook oferă şi opţiuni pentru upgrade, luând forma unui slot M.2 în care poate fi instalat un dispozitiv SSD suplimentar.

CHUWI Aerobook include tastatură de mărime normală şi vine echipat cu sistemul de operare Windows 10.

Simultan, CHUWI a prezentat şi noua tabletă Ubook, un portabil cu ecran de 11.6” bazat pe acelaşi hardware ca modelul Aerobook - procesor Intel Core m3-6Y30, ajutat cu 8GB memorie RAM şi stocare de 1TB pe suport SSD. Dispozitivul este însă o tabletă 2-in-1, prevăzută cu tastatură detaşabilă.

CHUWI Ubook include o balama de susţinere în stil Microsoft Surface, care permite aşezarea ecranului la unghi între 0 ° şi 150 ° grade. Acumulatorul integrat promite o autonomie de până la 9.5 ore.

Noul laptop CHUWI Aerobook poate fi comandat în cadrul campaniei de finanţare Indiegogo la un preţ de 379 dolari.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus