Stiri de ultima ora

Cercetătorii au detectat noi semnale radio misterioase, emise din spațiul cosmic

Cercetătorii au detectat noi semnale radio misterioase, emise din spațiul cosmic
IT & Media
Numărul este aproape de două ori mai mare decât cel identificat la nivel global de la descoperirea acestui fenomen, în 2007.

O echipă de cercetători din Australia a detectat, pe parcursul unui an, cu ajutorul unui radiotelescop, 20 de semnale radio misterioase, care poartă denumirea de "impulsuri radio rapide" (FRB- fast radio burst).

Oamenii de ştiinţă australieni au identificat cel mai apropiat şi cel mai strălucitor "impuls radio rapid" detectat până în prezent, potrivit descoperirilor publicate în revista ştiinţifică Nature.

Un impuls radio rapid (FRB) este un flash puternic de energie care provine din afara galaxiei noastre şi durează doar câteva milisecunde.

Cercetătorii nu ştiu ce anume produce aceste unde radio misterioase sau din ce galaxii provin, dar spun că fenomenul implică o cantitate extraordinară de energie, echivalentă cu energia produsă de soare într-un interval de 80 de ani.

Unul dintre autorii studiului, Jean-Pierre Macquart, de la Curtin University, spune că impulsurile călătoresc miliarde de ani şi trec din când în când prin nori de gaz.

Articole similare :
comments powered by Disqus