Stiri de ultima ora

Când se lansează iOS 13 şi iPad OS şi care sunt telefoanele şi tabletele compatibile. (Software)

Când se lansează iOS 13 şi iPad OS şi care sunt telefoanele şi tabletele compatibile. (Software)
IT & Media
Apple a anunşat aseară noile iPhone-uri, un nou iPad şi un nou Apple Watch, alături de detalii despre serviciile sale online precum Apple Arcade şi Apple TV+, dar pe scenă nu a spus şi când vom putea accesa toate noutăţile. iPhone 11 şi „fraţii” săi mai mari vin echipaţi din fabrică cu iOS 13, însă noul sistem de operare va fi compatibil cu o plajă mare de telefoane Apple, în timp ce iPad OS va aduce funcţii noi pe multe tablete mai noi şi mai vechi. Se pare că odată cu separarea celor două sisteme de operare, vine şi o separare a datei de lansare.

Pe site-ul Apple a fost publicată data de lansare oficială pentru iOS 13. Noul sistem de operare mobil pentru smartphone-uri va fi disponibil începând cu data de 19 septembrie, cu o zi înainte de debutul iPhone 11, 11 Pro şi 11 Pro Max în magazine. Astfel, toţi cei care au un smartphone Apple lansat în ultmii 5 ani, vor putea accesa noul software chiar înaintea celor care cumpără noua generaţie în prima zi.

Lista dispozitivelor compatibile cu iOS 13 (în ordinea lansării originale)

Şi că tot a venit vorba despre iPad OS, acesta va întârzia puţin, până la sfârşitul lunii. Noul sistem de operare pentru tablete va fi disponibil începând cu data de 30 septembrie, probabil aceeaşi zi în care va fi disponibil în magazine şi noua tabletă iPad din generaţia a şaptea. iPad OS vine cu o nouă interfaţă adaptată mai bine la multi tasking şi funcţii noi pentru Apple Pencil, alături de majoritatea noutăţilor prezente şi în iOS 13.

Lista dispozitivelor compatibile cu iPad OS

Apple promite ca iOS 13 şi iPad OS să primească în viitorul apropiat prin actualizări software şi posibilitatea de a conecta câte două perechi de căşti wireless AirPods sau Beats la un singur dispozitiv pentru funcţia Audio Sharing, cât şi alte funcţii noi pe parcursul anului, până la lansarea iOS 14 de anul viitor.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus