Stiri de ultima ora

Cameră foto, sunet, vibraţii şi senzor de amprente, direct prin sticla ecranului - Samsung confirmă zvonurile (Telefoane mobile)

Cameră foto, sunet, vibraţii şi senzor de amprente, direct prin sticla ecranului - Samsung confirmă zvonurile (Telefoane mobile)
IT & Media
După ce surse apropiate companiei sud-coreene au dezvăluit că Samsung analizează modalităţi pentru ascunderea camerei frontale a dispozitivelor mobile sub sticla ecranului, o prezentare oficială vine să confirme aceste zvonuri. Noul tip de ecran se află de deja la stadiu de prototip în fabricile Samsung Display, producţia de serie fiind planificată pentru anul 2019.

Potrivit informaţiilor prezentate la conferinţa anuală OLED Forum, ţinută în oraşul Shenzen, Samsung Display concentrează eforturile pe dezvoltarea a patru noi tipuri de senzori şi funcţii hardware care să fie integrate sub suprafaţa ecranului:

Este posibil ca expresia Under Panel Sensor să descrie de fapt la modul general, o categorie de senzori care funcţionează sub ecran, cum ar fi recunoaştere facială şi proximitate.

Bazat pe tehnologia AMOLED, ecranul ar urma să devină complet transparent în zona aflată imediat deasupra camerei frontale, reţinând totodată abilitatea de a afişa o imagine neîntreruptă în folosirea normală a telefonului.

Fără „breton” decupat din suprafaţa utilă a ecranului sau alţi senzori lăsaţi la vedere, un viitor flagship Samsung cu design all-screen ar avea un avantaj considerabil în faţa competiţiei, fie că vorbim de produse cu Android sau iOS. Rămâne de văzut dacă Samsung chiar va reuşi să includă toate aceste inovaţii în viitoarea generaţie de ecrane AMOLED, sa va opta pentru implementarea treptată, pe durata mai multor ani.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus