Stiri de ultima ora

Bill Gates finanţează cu 1 miliard de dolari crearea unei reţele globale de sateliţi pentru supraveghere video

Bill Gates finanţează cu 1 miliard de dolari crearea unei reţele globale de sateliţi pentru supraveghere video
IT & Media
Fondatorul EarthNow, Russel Hannigan, a declarat: „Obiectivul nostru este simplu; vrem să vă conectăm vizual cu Pământul în timp real.”

Hannigan a declarat pentru publicaţia Wall Street Journal că preţul proiectului se poate ridica la 1 miliard de dolari, prima etapă de finanţare acoperind deja etapa de planificare a proiectului.

Softbank a investit foarte mult în companii spaţiale şi de satelit, pe listă intrând şi start-up-ul OneWeb, care a primit tot 1 miliard de dolari pentru crearea unei reţele de sateliţi dedicaţi furnizării de internet wireless cu acoperire globală.

Serviciile companiei EarthNow vor fi oferite atât clienţilor guvernamentali şi comerciali, înlesnind activităţi precum urmărirea pescuitului ilegal, vizionarea sistemelor meteorologice sau urmărirea migraţiilor naturale. EarthNow a spus şi că va pune la dispoziţia publicului o aplicaţie pentru smartphone, care să permită vizualizarea în timp real a oricărei regiuni a planetei.

„Credem că abilitatea de a vedea şi de a înţelege Pământul în direct şi nefiltrat ne va ajuta pe toţi să apreciem mai bine şi, în final, să ne îngrijim de singura noastră casă”, a spus Hannigan.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus