Stiri de ultima ora

ASUS lansează un nou monitor de 32”4K UHD, pentru editare foto video (Monitoare)

ASUS lansează un nou monitor de 32”4K UHD, pentru editare foto video (Monitoare)
IT & Media
ProArt PA32UC are certificare Ultra HD Premium şi poate atinge o luminozitate de până la 1,000cd/m2 pentru o experienţă optimă la vizionarea de conţinute HDR. Totodată, ecranul asigură o acoperire de 99.5% a paletei de culoare Adobe RGB, 85% Rec. 2020, peste 95% DCI-P3 şi 100% sRGB.

Monitorul dispune de o acurateţe de 14 biţi LUT (Lookup table) ce îi permite să afişeze mai mult de 1,07 miliarde de culori. De asemenea, sunt suportate valori Gamma de 2.6, 2.4, 2.2, 2.0 şi 1.8, pentru tranziţii mai omogene între nuanţele imaginilor.

Opţiunile pentru conectivitate cuprind două porturi Thunderbolt 3 pentru transfer de date cu viteze de până la 40 Gbps, port DisplayPort şi port USB 3.1 dotat cu Power Delivery care poate alimenta dispozitivele externe cu până la 60W. În plus, utilizatorii pot conecta în serie două monitoare UHD 4K printr-un singur port, fără să fie nevoie de un hub sau un switch.

Utilizatorii pot alege dintr-o gamă variată de setări pentru a obţine acurateţea culorii; aceştia pot folosi matrice 3x3 şi 5x5 de compensare a uniformizării culorii pentru a asigura consistenţă şi luminozitate; de asemenea, pot să salveze parametrii de culoare în profiluri în procesorul integrat al monitorului. ASUS ProArt este compatibil cu principalele colorimetre precum X-rite i1 Display Pro şi gama Datacolor Spyder 5.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus