Stiri de ultima ora

Aplicaţia săptămânii: Awesome Lock (Software)

Aplicaţia săptămânii: Awesome Lock (Software)
IT & Media
Sistemul de operare Windows Phone are avantajele sale şi un nucleu constant de simpatizanţi, însă cota sa de piaţă ne spune că aceştia din urmă nu sunt prea numeroşi. Printre cele mai des întâlnite critici este particularizarea deosebit de sărăcăcioasă, utilizatorii Android care ar putea fi tentaţi de o schimbare ducând dorul opţiunilor bogate ale platformei software Google. Neputându-se atinge de interfaţă din cauza restricţiilor Microsoft, Awesome Lock încearcă să aducă un plus de culoare şi informaţie acolo unde este posibil: în Lock Screen.

Prima versiune a platformei Windows Phone nu a permis decât particularizarea culorilor Live Tiles şi a fundalului cu o paletă redusă de culori, versiunea următoare cu numărul 8 aducând un plus de culoare în Lock Screen şi oferind opţiunea alegerii unor imagini de fundal pentru acesta. De acest detaliu au profitat unii producători software, aceştia creând aplicaţii care completează opţiunile implicite cu informaţii suplimentare.

În mod implicit, Lock Screen din Windows Phone permite alegerea unei imagini statice sau dinamice de fundal, alegerea a cinci aplicaţii pentru care vor fi afişate notificările şi un spaţiu mai mare pentru notificările celei de-a şasea. Awesome Lock înlocuieşte imaginea de fundal cu un conţinut diversificat, însă modul de lucru este foarte restrictiv iar utilizatorii vor vedea imediat că acest conţinut nu este interactiv deoarece toate informaţiile afişate de Awesome Lock sunt procesate şi afişate sub forma unei imagini.

Ce oferă însă în plus Awesome Lock? Aplicaţia preia toate elementele active din ecranul standard Lock Screen, însă adaugă informaţii suplimentare provenite din surse multiple. Awesome Lock afişează opţional informaţii meteo, informaţii bursiere, ştiri din surse prestabilite, evenimentele din calendar, activitatea Twitter, ştirile extrase din fluxuri RSS şi altele. Pentru fiecare dintre aceste module sunt oferite opţiuni suplimentare, cum ar fi numărul de elemente care trebuie afişate, modul de afişare şi altele. În cazul integrării Twitter, se remarcă opţiunea de a urmări nu doar conturi, ci şi cuvinte-cheie.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus