Stiri - Editia din date de 11-01-2019

Arhiva stiri din data de:
11-01-2019 Stiri de ultima ora din

Anul 2019 va fi un an al dezvoltării tehnologiilor bazate pe Inteligență Artificială

În 2018 am putut vedea evoluția Inteligenței Artificiale și extinderea către tot mai multe zone din viața noastră - de la aplicații de divertisment, la smartphone-uri și servicii care funcționează cu AI, oferindu-ne recomandări individuale.

Potrivit RTB House, nu trebuie să așteptăm schimbări revoluționare în AI pentru 2019 - mai degrabă dezvoltarea sa, utilizarea mai practică și o disponibilitate mult mai ridicată în rândul utilizatorilor obișnuiți - nu doar experți, programatori și pasionați de tehnologie.

Cătălin Emilian, Country Manager RTB House România și Bulgaria, vorbește despre noi tendințe în dezvoltarea AI în viața noastră de zi cu zi, precum și în sectorul de marketing.

„Întotdeauna am crezut că scopul inteligenței artificiale este de a face computerele la fel sau chiar mai inteligente decât ființele umane, oferindu-le abilități de gândire și raționament asemănătoare omului. Noi, oamenii, am reușit să facem asta. Dar acum, obiectivul nostru principal este de a ne asuma responsabilitatea pentru AI și de a-o face mai utilă și mai practică pentru toată lumea - de la companii, la utilizatori finali’’, declară Cătălin Emilian.

Responsabilitatea AI

Cel mai bun exemplu - în acest an, internetul a fost copleșit de știri false. Pentru a evita situații similare în viitor, multe agenții și site-uri de știri, organizații mass-media în general, vor începe să dezvolte instrumente bazate pe AI pentru a evita conținutul fals, făcându-l sigur, credibil și practic pentru audiență. De ce vor avea nevoie de AI pentru asta? Răspunsul este simplu, numărul de știri și informații, inclusiv cele false, creștere într-un ritm fără precedent.

Până în prezent, majoritatea proiectelor AI au fost conduse de companii mari de tehnologie pentru utilizarea lor internă. Cercetarea, dezvoltarea rețelelor neuronale, proiectarea întregului proces de învățare de către AI au nevoie de timp, o mulțime de date și bani.

Prin urmare, numai companiile mari au putut lucra cu tehnologii AI. Uneori, aceste companii și-au împărtășit inovațiile cu utilizatorii lor. Cum ar fi, de exemplu, Google cu Google Assistant, E-mail, Translator sau browserul Chrome. Același lucru s-a întâmplat și cu Nvidia, companie specializată în producția de plăci grafice dedicate unui spectru mare de utilizatori, de la gameri și graficieni, până la consumatori obișnuiți.

Cum AI a continuat să câștige în popularitate, compania a început să se specializeze pe dezvoltarea de hardware care să îmbunătățească rularea aplicațiilor și instrumentelor bazate pe AI, produsele Nvidia fiind adaptate pentru nevoi de gaming, analiză a datelor sau chiar pentru mașinile autonome.

Crearea de hardware dedicat pentru utilizatorii finali va domina industria în 2019. Inteligența artificială va fi disponibilă în mai multe instrumente și servicii, care sunt folosite de oameni de rând în fiecare zi.

Smartphone-urile capabile să recunoască mimica facială, camerele cu AI care ajută la îmbunătățirea calității imaginilor, bannerele cu oferte specifice fiecărui utilizator în parte, platforme de muzică și filme care oferă recomandări bazate pe profilurile utilizatorilor. Toate acestea sunt disponibile în acest moment, iar anul 2019 va aduce și mai multe astfel de instrumente.

În concluzie, 2018 a fost pentru inteligența artificială un an revoluționar. În 2019 vom deveni mai conștienți de această tehnologie - și vom încerca să o facem parte din viața noastră de zi cu zi.

Anii următori se vor concentra asupra dezvoltării tehnologiilor bazate pe AI, care vor face pur și simplu viețile noastre mult mai ușoare și mai bune, nu numai la acest nivel ridicat de abstractizări, ci în cele din urmă în casele și locurile de muncă.Va recomandam sa cititi si :
11
feb.
rtb house a avut afaceri de 7 milioane de euro in 2015
IT & Media
Compania specilaizată pe tehnologii de publicitate, RTB House a raportat în 2015 o cifră de afaceri de aproximativ 7 milioane de euro, în timp ce, până la finele anului, reprezentanţii...

13
dec.
a inceput sezonul cumparaturilor de craciun cand va fi cea mai aglomerata zi
Economic
Retailerii au primit câteva clipe de răgaz după febra cumpărăturilor de Black Friday, dar se află acum în iminenţa unei noi perioade încărcate sezonul de cumpărături de Crăciun. În...

31
mar.
studiu 67 din reclamele digitale vor fi programate automat pana in 2019
Economic
Până la începutul anului viitor, 67 din reclamele digitale vor fi programatice. Reclamele programatice presupun înlocuirea factorului uman cu programe care iau cu ajutorul algoritmilor decizii şi pot executa procese...

16
aug.
agentia digitala rtb house din polonia si a crescut veniturile locale cu 160 in 2016
Economic
Compania poloneză RTB House, specializată în publicitatea online, şi a majorat anul trecut veniturile locale cu 160 , ritmul de creştere fiind mai mare decât cel înregistrat la nivelul întregului grup –...

06
dec.
maciek mikolajczak rtb house despre publicitatea online targetata nu colectam date personale informatiile sunt stocate maxim un an instalarea unui ad blocker nu este in interesul cumparatorilor online intelepti interviu internet
IT & Media
Ştim că furnizorii de publicitate online ne „urmăresc” pe internet pentru a ne furniza reclame personalizate, dar foarte puţini sunt cei care cunosc detalii din această industrie. Maciek Mikołajczak, Business...


comments powered by Disqus
Foto:

Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : IT & Media:
Artilcole stiri grupate pe subiecte