Stiri de ultima ora

ANCOM prezintă harta EMF, poți afla intensitatea câmpului electromagnetic din 62 de orașe

ANCOM prezintă harta EMF, poți afla intensitatea câmpului electromagnetic din 62 de orașe
IT & Media
”Măsurăm permanent intensitatea câmpului electromagnetic prin intermediul senzorilor ficși și mobili, în preajma spitalelor, a școlilor și în locuri aglomerate și facem publice aceste rezultate pe pagina de internet a ANCOM, prin intermediul celor două hărți. Aceste măsurători se mediază la fiecare 6 minute, toate rezultatele încadrându-se fără excepţie în limitele legale, inclusiv cele pe care le-am făcut după punerea în funcțiune a primelor stații 5G din România, când am constatat că valorile sunt de doar 3% din valoarea limita stabilita prin lege, similare cu cele obținute înainte de instalarea stațiilor 5G”, a declarat Cristin POPA, director executiv al ANCOM, în cadrul unui evenimentul dedicat 5G, organizat la Cluj-Napoca.

Prezentarea susținută de reprezentantul ANCOM este disponibilă integral aici. De exemplu, dacă analizăm harta EMF, în imaginea de mai jos sunt prezentate valorile înregistrate de senzori ficși amplasați la adresa București-Ploieți nr. 38-40, Autoritatea Aeronautică Sector 1. În total sunt prezentate date cu privire la 62 de orașe, iar cei care doresc pot analiza și datele culese accesând arhiva pe zile.Senzorii funcționează permanent, transmițând măsurătorile către platforma www.monitor-emf.ro,  o dată la 24 de ore. Rezultatele acestor măsurători sunt puse la dispoziția celor interesați pe platforma electronică, sub formă de hartă care oferă și detalii cu privire la locul, perioada și nivelul măsurat al intensității câmpului electromagnetic, nivel exprimat în valoare absolută, dar și în procente față de nivelurile reglementate maxim permise.

Studiul ANCOM

ANCOM a comandat și un studiu în rândul utilizatorilor de comunicații electronice prin care a sondat și atitudinile și percepțiile utilizatorilor cu privire la emisiile de câmp electromagnetic. Conform studiului care va fi făcut public în perioada imediat următoare, două treimi din cei 1.430 de utilizatori intervievați cunosc faptul că rețelele de comunicații electronice sau dispozitivele utilizate pot emite radiații, iar telefoanele mobile se situează pe primul loc, cu 90%, urmate de rețelele mobile și tablete (53%), routere Wi-Fi (50%) și TV-uri (44%). Întrebați fiind cum se protejează de radiații, 40% din utilizatori nu se protejează, 35% încearcă să țină aparatele la distanță mai mare (de exemplu utilizând căștile pentru a vorbi la telefon), 30% încearcă să reducă timpul de utilizare efectivă, 18% închid telefonul/routerul Wi-Fi noaptea sau nu dorm cu ele în aceeași cameră, iar 8% știu să nu utilizeze dispozitivele când semnalul este slab. Utilizarea așa-ziselor ”dispozitive de protecție” este marginală, 2%.

Recomandările ANCOM pentru utilizarea echipamentelor de comunicații electronice în condiții de siguranță pot fi găsite în pliantul realizat de ANCOM cu această ocazie, aici.

The post ANCOM prezintă harta EMF, poți afla intensitatea câmpului electromagnetic din 62 de orașe appeared first on Revista connect Romania.

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus