Stiri de ultima ora

Acuzații grave la adresa Apple și Samsung. Ce au descoperit jurnaliștii despre telefoanele produse de cei doi giganți

Acuzații grave la adresa Apple și Samsung. Ce au descoperit jurnaliștii despre telefoanele produse de cei doi giganți
IT & Media
Comisia Federală a Comunicațiilor din Statele Unite, (FCC) analizează anumite smartphone-uri produse de Apple și Samsung despre care jurnaliștii de la publicația Chicago Tribune au scris recent că emit radiații mai mari decât nivelul admis din punct de vedere legal.

Aceștia au dus telefoanele iPhone 7, iPhone 8, Samsung Galaxy S8, S9 și J3 la un laborator de testare, iar rezultatele au demonstrat că emit un nivel de radiații mai mare comparativ cu limita stabilită de FCC.

Excesul de radiații a fost detectat pentru teste care au implicat utilizarea aparatului la 2 milimetri distanță față de corpul uman, la fel ca atunci când cineva vorbește la telefin sau ține device-ul în buzunar. Publicația The Tribune a subliniat că jurnaliștii au reușit să testeze doar 11 modele dintre sutele disponibile astăzi pe piață, scrie Business Insider. Riscurile asociate radiațiilor emise de smartphone-uri sunt încă neclare.

În replica, Apple a declarat pentru The Tribune că testele realizate de jurnaliști nu au fost exacte, comparativ cu cele derulate de gigant. La rândul lor, cei de la Samsung au precizat că „dispozitivele Samsung vândute în SUA respectă regulile FCC. Gadgeturile noastre sunt testate potrivit acelorași protocoale folosite în industrie”. 
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus