Stiri de ultima ora

Volodimir Zelenski se întâlneşte, astăzi, cu Jean-Claude Juncker şi Jens Stoltenberg

Volodimir
Zelenski se întâlneşte, astăzi, cu Jean-Claude Juncker şi Jens Stoltenberg
International
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se întâlneşte, astăzi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, marcând prima sa vizită în străinătate, de când a câştigat alegerile prezidenţiale, pe 21 aprilie.

Avionul lui Zelenski a aterizat la aeroportul Zeventem, marţi după-amiază. Întâlnirea cu Jean-Claude Juncker are loc începând cu ora 16:30. Ulterior, Zelenski va vizita sediul NATO, unde va avea o întrevedere cu secretarul general Jens Stoltenberg, după care cei doi vor susţine o conferinţă comună de presă.

Este de aşteptat ca discuţiile cu oficialii UE şi NATO să se axeze pe reformele politice interne şi pe agresiunea Rusiei din estul Ucrainei. Kievul şi Bruxellesul discută deja despre cum ar putea să aibă o cooperare mai strânsă, inclusiv feluri prin care ar putea alinia orientările politice şi economice. Însă încălzirea relaţiilor dintre UE şi Ucraina va determina Moscova să-şi sporească eforturile de a răspunde în consecinţă. Rusia a declarat deja că ucrainenii din Doneţk şi Lugansk vor primi cetăţenie rusă.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus