Stiri de ultima ora

Vladimir Putin, față în față cu Papa Francisc - Care au fost principalele teme de discuție ale celor doi

Vladimir Putin, față în față cu Papa Francisc - Care au fost principalele teme de discuție ale celor doi
International
Schimbările climatice și crizele din Siria, Ucraina și Venezuela au fost principalele teme ale discuției între Papa Francisc și președintele rus Vladimir Putin, aflat joi într-o vizită în Italia și la Vatican, informează agenția de știri Dpa, conform Mediafax.

Cei doi lideri au vorbit despre "chestiunea ecologică" și despre "diverse teme legate de afacerile internaționale curente, cu referire în mod particular la Siria, Ucraina și Venezuela", se arată într-un comunicat al Vaticanului.

Totodată, în cadrul întrevederii, la care Putin a sosit cu o oră mai târziu, Suveranul Pontif a discutat cu liderul de la Kremlin și despre "diverse chestiuni relevante vieții Bisericii Catolice în Rusia", se precizează în comunicat.

La finalul întrevederii, Papa Francisc l-a îndemnat pe Putin să se roage pentru Suveranul Pontif, iar liderul rus i-a mulțumit pentru "o conversație foarte interesantă și substanțială".

Aceasta a fost cea de-a treia întrevedere între cei doi lideri. În cei 19 ani de când se află la conducerea Rusiei, Vladimir Putin a avut șase audiențe cu trei Suverani Pontifi, informează agenția de știri ANSA.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus