Stiri de ultima ora

Viteza de internet din România frustrează un candidat la președinția SUA. Reacția internauților

Viteza de internet din România frustrează un candidat la președinția SUA. Reacția internauților
International
Viteza internetului în România stârneşte invidia americanilor la cel mai înalt nivel. A devenit subiect în campania electorală din Statele Unite. Democratul Bernie Sanders, decanul de vârstă printre candidaţii la preşedinţie şi totodată preferatul electoratului tânăr, s-a plâns pe Twitter cât de proaste sunt conexiunile la internet în Statele Unite prin comparaţie cu România.

„În ziua de azi chiar şi locuitorii din Bucureşti, România au acces la internet mult mai rapid decât multe oraşe din Statele Unite. Este inacceptabil, trebuie schimbat ceva" - spune el.

Today, people living in Bucharest, Romania have access to much faster Internet than most of the US. That’s unacceptable and must change.

— Bernie Sanders (@BernieSanders) March 2, 2016

Candidatul democrat mai scrie că internetul a devenit un produs de strictă necesitate de care se leagă prosperitatea multor comunităţi rurale americane.

 „De ce e inacceptabil ca și alți oameni să beneficieze de lucruri bune? Asta a fost o răutate”, îi dă replica un utilizator.

„Trebuie să invadăm România și să-i luăm internetul”, întreabă un altul.

„Bucureștiul este capitala uneia dintre cele mai populate țări din UE. Cred că e OK dacă au o bandă de internet bună.

„Nu numai Bucureștiul, orice oraș mare din România are bandă bună de internet”, scrie un alt român.

„Avem un internet rapid, dar un președinte foarte încet, asta trebuie schimbat”, scrie mucalit, un utilizator din România al rețelei sociale.

Pe de altă parte, luna trecută, un raport al Băncii Mondiale releva că nouă dintre primele 15 oraşe ce au acces la cel mai rapid internet de mare viteză se regăsesc în România. Raportul cerea însă autorităţilor de la Bucureşti să ia măsuri pentru reducerea decalajului existent între zonele urbane şi rurale pe acest segment.

„Nouă dintre primele cincisprezece oraşe ce au acces la cel mai rapid internet de mare viteză se regăsesc în România. Sectorul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) poate deveni unul dintre factorii determinanţi-cheie de creştere a economiei româneşti, dacă oportunităţile furnizate de internetul de mare viteză sunt utilizate integral”, spunea Elisabetta Capannelli, director de ţară pentru România al Băncii Mondiale, cu ocazia lansării Raportului "Digital Dividends World Development 2016".

Oficialul Băncii Mondiale a menţionat, totodată, că România se află pe locul 23 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte conectivitatea, iar aproape jumătate dintre gospodării nu au un abonament la o reţea de internet de mare viteză.

România performează mult mai bine decât media UE în privința vitezei de acces la internet. Astfel, aproape trei sferturi (72%) din populație beneficiază de viteze de cel puțin 30 Mbps, peste media europeană, de 71%, arăta săptămâna trecută și .
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus