Stiri de ultima ora

Video Viața în Italia

Video Viața în Italia
International
Fiecare zi e un test de supraviețuire și o lecție de răbdare pentru basarabenii stabiliți în Italia. Oamenii trăiesc cu speranța că se va sfârși, în curând, acest coșmar provocat de pandemie și vor putea să-și reia viețile alături de cei dragi.

Viața în Italia

Lilia și Vlad Slavenschi locuiesc în Italia de 14 ani. Au împreună două fiice și încearcă să facă față situației din ce în ce mai grele din peninsulă.

Lilia Slavenschi: Situația de urgență care s-a creat în acest moment rămâne a fi pentru noi destul de alarmantă, deoarece avem mamele care se află în Moldova, au și ele o anumită vârstă, sunt singure și ne preocupăm foarte mult de ele, ne temem că în caz de necesitate noi nu vom putea ieși de aici din Italia și nu vom putea ajunge la ele.

Până atunci, însă, încearcă să găsească bucurie în lucrurile mici, dar poate cele mai importante: să se joace cu fiicele lor, să gătească tot felul de bunătăţi împreună cu ele sau să facă temele.

Nu pot merge decât la magazin sau la farmacie pentru a cumpăra cele necesare. Și o fac odată la zece zile pentru a nu ieși prea des din casă. Sunt nevoiți să stea în rând afară și să păstreze distanța de un metru, pentru că în magazine nu au voie mai mult de 20 de persoane. Rafturile, însă, sunt tot mai goale, ca și străzile, de altfel.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus