Stiri de ultima ora

VIDEO Un ambasador a demisionat după ce a fost prins în flagrant furând o carte despre Casanova

VIDEO Un ambasador a demisionat
după ce a fost prins în flagrant furând o carte despre Casanova
International
Prins în flagrant când încerca să fure o carte din celebra librărie El Ateneo Grand Splendid de la Buenos Aires, ambasadorul Mexicului în Argentina, Ricardo Valero, a demisionat oficial „din motive de sănătate“.

Ricardo Valero, ambasadorul Mexicului în Argentina, şi-a dat demisia la aproape două luni după ce a încercat să fure o biografie a lui Casanova din librăria El Ateneo Grand Splendid, considerată una dintre cele mai frumoase din lume şi situată într-un fost teatru din Buenos Aires.

Furtul a avut loc la 26 decembrie, dar a devenit public abia la începutul acestei luni.

Potrivit unor imagini surprinse de camerele de supraveghere din librărie, diplomatul s-a folosit de un ziar pentru a strecura cu discreţie această biografie a celebrului seducător veneţian Giacomo Gasanova scrisă de istoricul francez Guy Chaussinand-Nogaret.

Oprit de agenţii de pază ai librăriei, Ricardo Valero a încercat să se justifice cu mai multe bonuri, dar niciunul dintre ele nu corespundea preţului cărţii furate, în valoare de 640 de pesos argentinieni, adică aproximativ 9 euro.

Colaj cu Ricardo Valero furând din El Ateneo Grand Splendid realizat de „Santiago Times“

Duminică, Guvernul Mexican a anunţat că ambasadorul său a demisionat din „motive de sănătătate“.

Ambasadorul Ricardo Valero se află în prezent sub „tratament neurologic“, a scris pe Twitter ministrul mexican de Externe, Marcelo Ebrard, urându-i „însănătoşire grabnică“.

Potrivit presei mexicane şi argentiniene, preluată de AFP, Valero, în vârstă de 77 de ani, suferă de o tumoare cerebrală care îi afectează comportamentul.
adevarul.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus