Stiri de ultima ora

VIDEO Liderii UE au făcut baie de mulţime, după încheierea primei părţi a Summitului de la Sibiu

VIDEO Liderii UE au făcut baie de mulţime, după încheierea primei părţi a Summitului de la Sibiu
International
După ce au făcut fotografia de familie şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE au mers spre mulţime. Persoanele adunate în Piaţa Mare a Sibiului au început să strige „Europa”, „Europa unita”, „Nu cedaţi rezistaţi”. De asemenea, mulţimea a strigat şi numele preşedintelui Klaus Iohannis, cel care găzduieşte evenimentul. La reuniunea de la Sibiu participă preşedintele Consiliului European Donald Tusk, şeful CE Jean-Claude Juncker, preşedintele PE Antonio Tajani, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Emmanuel Macron.

Printre cei prezenţi la Summit se numără şi prim-ministrul Italiei Giuseppe Conte, premierul Ungariei Viktor Orbán, prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras, premierul Olandei Mark Rutte, premierul Poloniei Mateusz Morawiecki, cancelarul Austriei Sebastian Kurz sau prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov.

Principalul subiect al discuţiilor la reuniunea informală a Consiliului European de la Sibiu este viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea şi la priorităţile acţiunii la nivel european pentru următorii ani. Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declaraţie cu privire la viitorul Uniunii Europene.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus